RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bjørgen i ferd med å bli komplett

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen har tatt Bente Skaris rolle som kaptein i det norske laget. Nå er hun i ferd med kopiere resultatene også.

Før var det Bente Skari som fikk all oppmerksomheten. Nå er det Marit Bjørgen som stjeler overskriftene. Tirsdag tok hun sin fjerde verdenscupseier i sprint. Samtidig lukter hun på pallen både i fri teknikk og i klassisk i vanlige renn.

- Hun er fortsatt ung, men er i ferd med å bli komplett. Hun er bedre i klassisk enn i skøyting, men har tatt et kjempesteg i skøyting i år, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

I 2003/04-sesongen har Bjørgen nå vunnet et sprintrenn i fri teknikk, blitt nummer fem på en klassisk sprint, blitt nummer fire i et vanlig klassiskrenn og nummer seks i et vanlig fristil-renn.

- Skal på pallen i vanlig renn
Samdal har følgende målsetting for trønderjenta.

- I løpet av sesongen skal hun på pallen i et vanlig skirenn. Så håper vi at hun vinner et klassisk renn, sier Samdal.

- Hun ligger på 4. plass i verdenscupen sammenlagt. Kan hun vinne den?

- Hun har selv sagt at hun vil bli blant de seks beste i totalcupen og vinne sprintcupen. Jeg tror hun har en god mulighet til å bli blant de tre i totalcupen sammenlagt, sier Samdal.

- Men ikke vinne?

- Hun har en mulighet. Smigun tar jo ikke sprintpoeng, men da må hun komme seg nærmere Smigun i de vanlige rennene, sier Samdal.

- Er blitt kapteinen
Valentina Sjevtsjenko leder verdenscupen med 400 poeng til nå i sesongen. Hun ligger fire foran Smigun, 29 foran Gabriella Paruzzi og med Bjørgen på 4. plass med 299 poeng. Av de fire er det bare Paruzzi som kan utfordre Bjørgen i alle disipliner.

- Vi har flere med stort potensial, men det er ikke akkurat en bombe om hun blir den neste store, sie Samdal.

- Hun er blitt den naturlige kapteinen i laget. Gjennom prestasjoner og personlighet. Hun er rolig og avbalsert, har fått autoritet og tatt en rolle i laget, skryter Samdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere