RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blandet mottakelse for Gjelsten

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nyheten om at Bjørn Rune Gjelsten stiller som kandidat til vervet som nye idretsspresident får blandet mottakelse. Gjelsten bekreftet sitt kandidatur på en pressekonferanse i ettermiddag.

Ishockeypresident Bjørn Ruud synes Bjørn Rune Gjelsten høres ut som et spennende navn som ny idrettspresident.

- Det tror jeg er et ganske godt navn, men jeg vil ikke binde oss opp mot noen kandidat nå, sier Ruud til TV 2 Nettavisen.

I kjølvannet av Kjell O. Kran, er det mange som ønsker at den nye idrettspresidenten skal ha bakgrunn fra idretten.

- Gjelsten har jo en idrettsbakgrunn, selv om den ikke er organisatorisk, og han har vært i hardt vær før, sier Ruud.

Men om han får støtte fra ishockeyforbundet er foreløpig for tidlig å si noe om.

- Det er en spennende tanke, men vi får se hva som skjer når vi får de endelige kandidatene, så får vi se dem opp mot hverandre, sier Ruud.

Friidretten sier nei
Norges Fri-idrettsforbund og Norges Fotballforbund er ikke like positive til den tidligere næringslivslederens kandidatur.

– En utmerket kar, men jeg kjenner ham ikke. Uansett tror jeg friidrettsforbundets innstilling er at neste idrettspresident må komme fra idretten, sier president Svein Arne Hansen i Norges Fri-idrettsforbund til NTB.

Hansen har i mediene selv vært lansert som en av kandidatene til å overta toppvervet i norsk idrett.

–Jeg er veldig fornøyd med friidrettsforbundet og har tenkt å være med på den store framgangen som skal skje hos oss de kommende årene. Da som friidrettspresident og ikke som idrettspresident. Men det er hyggelig at noen tenker på meg, sier Hansen.

Fotballpresident Per Ravn Omdal sier til NTB at han ikke har noen kommentar til Gjelstens kandidatur. Norges Fotballforbund har lansert tidligere roverdensmester Rolf Thorsen som sin kandidat.

Flere i ryggen
Norges Motorsportforbund er et av flere forbund som ønsker at Gjelsten skal overta etter Kjell O. Kran, som nylig trakk seg etter millionunderskudd i Norges Idrettsforbund.

Flere særforbund og idrettskretser har invitert til pressekonferanse tirsdag ettermiddag i Oslo. Der vil Gjelstens navn bli presentert.

Bjørn Rune Gjelsten har vært inne på eiersiden i fotballklubbene Molde og Wimbledon. Han har de siste sesongene blitt verdensmester i den gjeveste offshoreklassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere