*Nettavisen* Sport.

- Blant Norges beste løpere

Foto: Ståle Andersen (Scanpix)

Stjernen banket Stavanger Oilers 4-1 i Stjernehallen - men den Reidar Sundt ble mest imponert over i Stjernehallen heter Christian Dahl Andersen og spiller for Oilers.

24.10.05 20:54

STJERNEN - STAVANGER OILERS 4-1: Stjernen slo til med en overbevisende 4-1-seier over topplaget Stavanger Oilers mandag kveld etter scoringer av Bobbie Hagelin, Juha Ihantola, Martin Kariya (straffe) og Pavol Zubek.

Men etter kampen ville Stjernens manager og sportslige ansvarlige Reidar Sundt aller helst snakke om gjestenes nummer 10 - Christian Dahl Andersen.

- Årets komet
25-åringen har scoret fem mål for Oilers i årets serie og står bokført med to assist, og Sundt betegner Andersen som årets komet i toppserien i ishockey.

- Christian Dahl Andersen var banens desidert beste spiller. Han har etablert seg blant de beste løperne i Norge. Mot oss i dag gjør han uventede ting og viser stor klasse. Det er en spiller norsk hockey kommer til å få mye glede av fremover, nærmest lovpriser Sundt overfor TV 2 Nettavisen.

Selv om Stjernen vant med de tilsynelatende overbevisende sifrene 4-1, mener Sundt at mandagens kamp var en jevnspilt affære.

- Det var en tett og spennende kamp mellom to svært gode lag. På stillingen 3-1 stod kampen lenge og vippet, men heldigvis for oss klarte vi å sette inn den avgjørende 4-1-scoringen etter en kontring. Den scoringen punkterte kampen, oppsummerer han.

Bra laginnsats
Han mener ingen på Stjernen utmerket seg spesielt i forhold til banens beste Christian Dahl Andersen.

- Jeg mener Stjernen-spillerne jevnt over leverte en god innsats. Vi spilte komplett som et lag i dag, slår Sundt fast.

Stjernen beholdt andreplassen på tabellen etter seieren over Stavanger med 25 poeng. Men så langt har Storhamar vært ustoppelige, og troner alene på topp med 32 poeng etter 13. serierunder.

- Jeg har hele tiden sagt at de tre beste lagene er Stavanger, Storhamar og Stjernen. Jeg tross disse tre kommer til å stikke av fra resten av lagene utover i sesongen, spår Reidar Sundt.

- Storhamar sprekker
Han innrømmer imidlertid likevel at det foreløpig ser vanskelig ut å stoppe Storhamar.

- Men jeg tror ikke de blir like suverene gjennom hele sesongen. De har vunnet mange jevne kamper med ett mål denne sesongen, og det kommer garantert til å svinge etterhvert, sier Stjernen-manageren.

PS: I den andre kampen i toppserien i ishockey mandag kveld slo Vålerenga Comet 4-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag