- Blant verdens beste ligaer

Landslagssjef Bjarne Berntsen mener Toppserien er blant verden beste ligaer.

Om drøye én måned sparkes Toppserien for kvinner i gang. Landslagssjef Bjarne Berntsen gleder seg som en liten unge.

Han mener nemlig at Toppserien er blant verdens aller beste ligaer innen kvinnefotballen.

- Det er vel bare serien i Tyskland og Sverige som bedre enn den norske på kvinnesiden i verden. Det kommer vi til å se i Europacupen denne sesongen. Jeg mener at fjorårets seriemester Kolbotn har en stor sjanse til å gå helt ti topps i Europa, skryter Berntsen overfor TV 2 Nettavisen.

Kolbotn favoritter igjen
Berntsen spår en tøff kamp mellom Kolbotn, Team Strømmen og Trondheims Ørn og seriegullet.

- Men jeg tror faktisk at Røa er det laget som har forsterket stallen mest i forhold til i fjor, og kan komme til å utfordre de beste lagene i kampen om gullet. Og det skal bli spennende å se hvordan Kolbotn klarer seg uten Solveig Gulbrandsen den første halvdelen av sesongen, minner landslagssjefen om.

Asker ble cupmester forrige sesong, men ble tidligere i vinter degradert til 1. divisjon på grunn av økonomisk rot.

Berntsen tror likevel at Asker blir å finne i den øverste serien allerede neste år.

- De har seg selv å takke for at de havnet i denne situasjonen og må bare ta det til etterretning. De har ikke maktet å klare de kravene som NFF har stilt. Men Asker hører uten tvil hjemme i Toppserien og er nok tilbake allerede neste år, poengterer Berntsen.

Ser kamper hver runde
Den tidligere direktøren og treneren i Viking kommer til å følge med på Toppserien med argusøyne.

- Vårt team med landslagstrenere kommer til å være tilstede på kamper i hver eneste serierunde. Vi kan selvsagt ikke ha folk på hver eneste kamp, men en eller annen fra vårt apparat kommer til å sitte på tribunen under flere kamper, opplyser han.

- I motsetning til herrefotballen er det lettere å følge de landslagsaktuelle spillerne tett. De spiller i Norge og bredden i toppen er mindre, utdyper han.

I USA er den nasjonale ligaen lagt ned til fordel for full satsning på landslaget. Berntsen avviser bestemt en lignende tanke i norsk kvinnefotball.

- I USA reiser 30 spillere rundt som et profesjonelt herrelag og forbereder seg til neste års VM. Et slikt opplegg er helt utenkelig i Norge. Her er det viktig at klubbene og spillerne utvikler seg i klubbene, slår han fast.

Ikke sjalu på herrene
Berntsen er ikke akkurat grønn av sjalusi på herrefotballen, som får adskillig mer oppmerksomhet enn Toppserien for kvinner.

- Vi synes ikke det noe poeng i seg selv å øke oppmerksomheten på kvinnefotballen. TV 2 tar kvinnefotballen alvorlig i den nye TV-avtalen. De viser flere kamper enn noensinne tidligere og følger landslaget tett. Men både landslaget og klubbene må spille god fotball slik at det blir god reklame, poengterer han.

I fjor ble det svært mange målrike oppgjør i den øverste serien, men Berntsen sier at det ikke nødvendigvis er positivt.

- Det kan være begge deler. Det betyr kanskje at det er for stor forskjell på lagene, advarer han.

Ingen rykker ned
For første gang kan ingen lag rykke direkte ned til 1. divisjon fra Toppserien. Årsaken er at NFF har besluttet å øke antall lag fra 10 til 12. Hvem som rykker ned blir først avgjort etter kvalifiseringsspill.

- Men jeg tror Sandviken, Klepp og Liungen, som fikk Askers plass etter at de ble degradert, kommer til å slite i bunnen. At ingen kan rykke direkte ned, er for øvrig en god anledning for klubbene som har mistet mange spillere til å holde seg oppe, konstaterer Berntsen.

Slik spilles 1. serierunde i Toppserien:
06.05.2006 kl 16:00:
Klepp - Kolbotn
Røa - Amazon Grimstad FK
Sandviken - Liungen
Team Strømmen - Fløya
Trondheims-Ørn - Arna - Bjørnar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag