RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble ikke skremt av Rosenborg

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ronny Deila mener Godset fortsatt har overtaket i gullkampen.

ROSENBORG - GODSET 1-0:

LERKENDAL (Nettavisen): En kamp mellom Norges to beste lag, ble det sagt før møtet mellom Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal.

Etter 90 minutter underholdende fotball kan man trekke denne konklusjonen: Rosenborg er fortsatt storebror i Tippeligaen.

Trønderne leverte en bunnsolid kamp mot en uvanlig tam Godset-utgave og vant til slutt 1-0 etter en scoring av Mike Jensen rett før pause.

- Ikke skremt av RBK
Rosenborg-trener Per Joar Hansen sa før kampen at en seier ville være vel så viktig mentalt som poengmessig. Det sto han fast ved etter kampslutt.

- I dag var vi det klart beste laget, og det er godt å ta med inn i fortsettelsen. Også mentalt, sier Hansen til Nettavisen.

Godset-trener Ronny Deila var en skuffet mann i pressesonen etter kampen. Men han nekter for at Rosenborg nå har det mentale overtaket i gullkampen.

- Jeg følte ikke at vi ble noe mentalt utslitt av det her, og dette var ikke skremmende. Til å være halvveis i dag, henger vi bra med, og vi kunne tatt med oss noe på slutten. Men vi var ikke helt med den første halvtimen, det må vi bare innrømme. Først og fremst på grunn av vårt offensive spill, konstaterer Ronny Deila til Nettavisen etter kampen.

- Hvem har overtaket i gullkampen nå?

- Det er to poeng opp til oss, så det er vel greit å svare på, det, svarer Deila retorisk.

- Hva tenker du om prestasjonen fra Godset i dag?

- Vi leverte en skuffende førsteomgang og en bedre andreomgang. Rosenborg vinner fortjent til slutt, og vi må bare brette opp ermene, jobbe godt og slå tilbake til helga. Vi hadde 10 kamper før denne uten tap, og vi må tåle å tape, vi også. I dag gjør vi det fortjent, og nå er spørsmålet hvordan vi klarer å heve oss, sier Deila.

- Hvordan var stemningen i garderoben etter kampen?

- De var lei seg, selvfølgelig. Vi kan likevel gå med hevet hode etter den andreomgangen, og gode lag slår hardt tilbake. Det skal vi gjøre, lover Deila.

- Veldig glad
Per Joar Hansen var desto mer fornøyd. Han samlet RBK-spillerne i garderoben etter kampslutt, og feiringen var så høylytt av tonene fra seierssangen nådde helt ut til pressesonen.

- Jeg fortalte dem at jeg er veldig glad for gjennomføringskraften. Det er én ting å ha en plan for hvordan man skal gjøre ting, det andre er å gjennomføre det. Jeg er veldig glad for at vi fremstår som vi gjør, sier Hansen til Nettavisen.

De tre poengene kan vise seg å bli gull verdt for Rosenborg, som nå ligger bare to poeng bak Godset på tabellen. Hadde RBK tapt, ville avstanden opp vært åtte poeng.

- Det er 17 kamper igjen, og i en serie skjer ting fort. Men det er klart, vi er veldig glade for de tre poengene, men vi har utelukkende tenkt på prestasjonen og har ikke snakket om denne kampen som mer spesiell enn de andre kampene vi har spilt, mener Per Joar Hansen.

Selve kampen åpnet med to relativt store Rosenborg-sjanser. Først skled Tarik Elyounoussi da han fikk muligheten til å sette ballen i mål etter et innlegg fra høyre, og minuttet senere vartet Adam Larsen Kwarasey opp med en flott redning på en heading fra Stefan Strandberg.

Saken fortsetter under bildet.

Tarik-sjanser
Elyounoussi ble denne uken solgt til tyske Hoffenheim, og kampen mot Godset ble dermed hans siste kamp for trønderne. Han var naturligvis sugen på å avslutte RBK-karrieren med scoring, og etter fem minutter fikk han en gigantisk scoringssjanse på innlegg fra Mikael Dorsin. Elyounoussis avslutning gikk imidlertid i tverrligger og ut.

23 minutter ut i kampen fikk den norske landslagsprofilen nok en gedigen mulighet. Elyounoussi løsrev seg fra Godset-forsvaret og kom alene med Adam Larsen Kwarasey. Han fintet keeper feil vei, men Larsen fikk strekt ut et bein og reddet mesterlig forsøket fra Elyounoussi. Hadde han hatt marginene med seg i første omgang, hadde Rosenborg ledet 3-0 før det var spilt 30 minutter.

- De sjansene han hadde var enormt store. Men vi fortsatte å produsere, og man scorer på hver tredje eller fjerde sjanse, så jeg hadde godt håp om at vi kom til å score, sier Per Joar Hansen.

Selv sier Tarik Elyounoussi følgende om sjansesløsingen.

- Jeg kunne fort scoret hat-trick, jeg, men det ville seg ikke i dag. Det spiller uansett ingen rolle, det viktigste er at laget vant og at vi kortet ned luka opp til Godset, sier han til Nettavisen.

Også Godset skapte store sjanser i første omgang. Etter 25 minutter slo Gustav Wikheim et nydelig innlegg til Abdisalim Ibrahim, men midtbanespilleren headet rett på Daniel Örlund fra kort hold. Minutter senere fikk Adama Diomande stå helt alene og avslutte fra 10 meter, men skjøt håpløst utenfor.

Dansk scoring
Rosenborg var best i første omgang, og det var trønderne som scoret kampens første mål. Minuttet før pause løp danske Mike Jensen seg fri i boksen, fikk en vakker pasning fra Jonas Svensson og skjøt hjemmelaget i ledelsen fra skrått hold med en avslutning langs bakken.

1-0 var dermed resultatet når lagene gikk i garderoben midtveis.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen etter pause, og etter 53 minutter burde Rosenborg ha økt ledelsen til 2-0. Stefan Johansen sov med ballen i beina i eget felt, og det er sjelden lurt. Mikael Dorsin snappet ballen, men avslutningen fra syv meter gikk via en Godset-fot og ut til corner. Sløvt av en ellers god Johansen, men midtbaneprofilen slapp med skrekken.

Stor Godset-sjanse
Etter 57 minutter tok Ronny Deila grep og gjorde et dobbeltbytte i håp om å komme inn i kampen. Peter Kovacs og Gustav Wikheim gikk ut og inn kom Thomas Sørum og Razak Nuhu.

Godset kjempet for åkomme seg inn i kampen, og skapte brukbare sjanser ved Abdisalim Ibrahim og Jørgen Horn, uten at det ble uttelling i scoringer.

Nærmest kom Nuhu med et skudd fra kanten av sekstenmeteren ti minutter før slutt, men en kjemperedning av Daniel Örlund sørget for at Rosenborg beholdt smultringen i protokollen.

Avsluttet med ti mann
Verre ble det da innbytter Thomas Sørum fikk seg en smell og måtte forlate banen. Godset hadde brukt opp alle byttene, og måtte avslutte kampen med ti mann.

- Vi var faktisk bedre med ti mann enn vi var med 11. Sånn er det, vi vet hva vi skal rette på, og det skal vi vise til helgen, sier Deila.

Dermed ebbet kampen ut med 1-0 og tre poeng til Per Joar Hansens menn, en ekstremt viktig seier for trønderne når man ser på tabellen.

Strømsgodsets neste kamp spilles 29. juni hjemme mot Tromsø, mens Rosenborg reiser til Stavanger for å møte Viking dagen etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere