- Ble syk av stresset

Foto: Matti Björkman (Scanpix)

Oppstyret etter Tour de Ski-seieren for et drøyt år siden ødela Charlotte Kallas VM-sesong.

Det har den svenske skiyndlingen innsett selv.

– Jeg tror jeg ble syk av alt stresset, sier Kalla i et intervju med lokalavisen Norrländska Socialdemokraten.

21-åringen sikret seg en plass i alle idrettsinteresserte svenskers hjerte da hun slo Virpi Kuitunen i alpinbakken i Val di Fiemme og vant Tour de Ski i januar i fjor. Etterpå ville alle ha en bit av ungjenta fra Pajala.

Det kostet. Mer enn Kalla kanskje var klar over selv. Oppstyret etter gjennombruddssesongen ville nærmest ingen ende ta. 21-åringen ble blant annet tildelt Jerring-prisen – en av Sveriges aller største idrettsutmerkelser.

Én seier
Samtidig ble det stilt enorme forventninger til årets sesong, med VM i Liberec som det store høydepunktet. Der lyktes aldri Kalla skikkelig. Bronsemedaljen fra stafetten, som Kalla knep foran Norge og Marthe Kristoffersen, ble eneste opptur.

Verdenscupsesongen ble heller aldri helt som den svenske kometen hadde regnet med. Seieren i åpningsrennet i skøyting på hjemmebane i Gällivare ble stående som den eneste.

I stedet for gode resultater ble sykdom gjennomgangsmelodien. Det vet hun nå årsaken til.

– Det skjedde så mye rundt meg i starten av sommeren. Jeg tror at det var nettopp det stresset som gjorde meg syk, sier Kalla.

Justerer treningen
Den antakelsen har hun nå tatt konsekvensen av. Planen var å øke treningsdosene fra 720 til 750 timer foran neste sesong. Nå er tallet justert ned til 725.

– Jeg har nok ikke nådd grensen, men må se litt på den totale belastningen. Vil jeg trene mer, må jeg kutte ned på ting rundt meg, sier Kalla.

– Det er viktig at man får tid til å være seg selv, tilføyer 21-åringen, som har skumle planer om revansje i Vancouver neste vinter.

Da handler det om olympiske medaljer.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.