RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ble tilbudt penger for å ikke møte Marseille

Foto: AFP/Scanpix
Tidligere fotballstjerne med nye avsløringer rundt skandalelaget.

Tidligere Glasgow Rangers-spiss Mark Hateley kommer onsdag med oppsiktsvekkende avsløringer i den engelske avisen The Independent.

Måljegeren forteller at han i 1993 ble tilbudt penger for å ikke spille for sin skotske klubb i mesterligamøtet med Marseille. Franskmennene vant til slutt hele turneringen.

Og det var nettopp møtet med skotske Rangers som var en nøkkel på veien til å løfte trofeet. Oppgjøret endte 1-1, og Marseille gikk videre, ett poeng foran skottene, etter å ha sikret en ny triumf i gruppespillets siste runde.

- Ble tilbudt penger
I finalen møtte det franske laget AC Milan, og vant den kampen 1-0 etter en scoring av Basile Boli rett før pause. På denne tiden var det vinneren i hver av de to gruppene - A og B - som møttes i finalen.

I etterkant av Mesterliga-finalen kom det imidlertid fram at Marseille hadde forsøkt å bestikke Valenciennes i sesongens siste ligakamp.

Nå avslører altså Hateley at det var mer fusk på gang rundt den franske klubben den sesongen.

- Jeg ble kontaktet via telefon og regelrett bedt om å ikke spille kampen. Jeg ble lovet en god sum med penger for å ikke spille mot Marseille, forteller Hateley.

- Jeg var litt usikker på det tidspunktet om det hele var virkelig, eller om det var noen som prøvde å tulle med meg. Nå vet jeg at det var sant, på grunn av det som skjedde i ettertid av den telefonsamtalen. Jeg føler meg snytt, fordi det var en utrolig stor sjanse for Rangers til å nå finalen. Marseille burde vært fratatt tittelen det året. Hvorfor har ikke det skjedd? sier han.

Fikk rødt kort
Den tidligere engelske landslagsspilleren forteller videre at han nektet å ta imot bestikkelsen, men måtte likevel stå over møtet med Marseille.

I den foregående Mesterliga-kampen mot belgiske Club Brugge ble Hateley nemlig utvist, og måtte dermed sone karantene.

- Med en gang det røde kortet kom opp, ble jeg minnet på den tidligere telefonsamtalen, forteller Hateley om utvisningen, som har blitt beskrevet som meget strengt idømt.

Den tidligere spissen antyder at dommeren i oppgjøret var kjøpt og betalt av Marseille.

Fengsel og bot
I 1994 måtte tidligere Marseille-president Bernard Tapie gå av som en følge av korrupsjonsanklager og kampfiksing.

Mannen som styrte klubben i perioden mellom 1987 og 1993 ble fengslet og ilagt en bot tilsvarende 30.000 pund for å ha bestukket tre Valenciennes-spillere våren 1993.

Under rettssaken innrømmet Tapies kollega Jean-Pierre Bernes at dette heller ikke var et enkelttilfelle.

- Vi pleide å fikse fem-seks kamper hver sesong, fortalte Bernes.

Jean-Pierre Bernes er i dag best kjent for å være agenten til nåværende Marseille-trener Didier Deschamps og Arsenal-stjernen Samir Nasri.

Didier Deschamps, som onsdag kveld vil lede Marseille i mesterligamøtet med Manchester United på Stade Velodrome, var kaptein for vinnerlaget i 1993.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere