*Nettavisen* Sport.

- Bli mer dansk, Åge

Åge Hareides argeste kritiker i Danmark tror Hareide er et godt valg som norsk landslagstrener. Nå ønsker han at Norge blir mer dansk. Hva mener du?

02.12.03 14:00

Den danske avisa B.T. var Hareides tøffeste kritiker da sunnmøringen trente Brøndby. Kritikken var en av årsakene til at Hareide trakk seg fra den jobben.

- Et godt valg
Men til tross for det som skjedde den gang – kommentator Peter Brüchmann tror Norge gjorde rett da Hareide ble valgt som Nils Johan Sembs erstatter.

- Jeg tror Hareide er et riktig godt valg. Han har ganske visjonære tanker. Det har han vist i karrieren sin. Han ble aldri en suksess i Danmark, men har vist i Rosenborg at han fortsatt står for en interessant fotball, sier Brüchmann til TV 2 Nettavisen.

- Tror du Hareide kan rette opp norsk fotballs elendige rykte?

- Det kommer an på hvordan man angriper dette. En grunnleggende spillekultur endrer man ikke fra en dag til den neste. Norge HAR mange virkelig gode spillere, kanskje bedre spillere enn Danmark og Sverige, men man endrer ikke fra minus til pluss på en dag. På tross av hva Åge Hareide mener om min avis og min person så unner jeg faktisk Åge at han blir mannen som retter opp det meget dårlige ryktet norsk landslagsfotball har – spesielt i Danmark, sier han.

- Tenk dansk
- Hva ønsker du av Norge med Hareide som trener?

- Jeg ønsker at det norske landslaget kan bli litt dansk. At man kan finne litt nasjonal stolthet i det å spille godt, og i det å ha spillere som er gode og som får lov til å vise det. Jeg ønsker også at man ikke nedlater seg til det som jeg kaller nasjonal minimalisme – det å spille fotball med et utgangspunkt i at motstanderen er fantastisk, og at vi selv er verdens dårligste, sier Brüchmann.

PS: TV 2 Nettavisen følger Åge Hareides pressekonferanse på Ullevaal stadion fra klokken 16.00.

Er du enig med Brüchmann? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag