RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir bare dumt

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil ikke snakke seg inn på stafettlaget i VM, men krever en fair sjanse.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Akkurat nå havner det meste om Tour de Ski for verdens beste langrennsløpere.

Likevel er Astrid Uhrenholdt Jacobsen (23) klokkeklar når Nettavisen spør om tankene allerede går til VM i Holmenkollen som starter 24. februar:

- Det er bare det jeg tenker på!

Etter å ha fått de to siste sesongene ødelagt av skader, er Uhrenholdt Jacobsen endelig tilbake i verdenstoppen. Hun ligger best an av de norske jentene med en åttendeplass sammenlagt i Tour de Ski, der hun også har vært på seierspallen i to etapper.

- Ikke mange som slår meg
Likevel har hun fortsatt en jobb å gjøre for i det hele tatt å få delta på de ulike distansene i VM. For det er mange norske jenter som har gått fort i vinter. Hele fem jenter har vært på seierspallen individuelt i internasjonale renn. Blant dem er ikke Vibeke Skofterud, som til gjengjeld har bidratt til to norske stafettseirer.

- Det er en veldig tøff kamp om plassene. Og jeg føler ikke at jeg helt har fått uttelling i distanserenn ennå, sier Jacobsen, og fortsetter:

- Derfor må jeg gå fort i Otepää og NM for å vise at jeg fortjener å få gå 10 km klassisk i VM. Jeg mener det er distansen hvor jeg har maks kapasitet. Når jeg er på mitt beste, er det ikke så veldig mange som slår meg, sier Jacobsen til Nettavisen.

- Det er TO stafetter
Ikke minst er det kamp om plassene på stafettlaget. Eller som Astrid Uhrenholdt Jacobsen presiserer: Stafettlagene.

- Jeg blir nesten provosert av at alle snakker om stafetten i entall. Det er to stafetter i VM. Teamsprinten er også en lagkonkurranse. Det er like mye prestisje i den, og like viktig for laget. Alle gull er like mye verdt i VM, sier hun til Nettavisen.

Selv ligger hun meget godt an til en av de to plassene i på lagsprintlaget, mens veien inn på laget til den tradisjonelle stafetten kan virke lang. Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen sørget for norsk OL-gull i fjor. De samme jentene har vunnet begge verdenscupstafettene i år – men fått tøff kamp av Norges andrelag, der jenter som Marthe Kristoffersen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vist seg fram.

- Ikke gitt hvem som skal gå
- Det er på ingen måte gitt at det er OL-laget som skal gå i VM, slik jeg ser det. Stafettene i verdenscupen kunne Norge ha vunnet nesten uansett hvem av oss som hadde vært på laget, for alle er så jevne.

- Jeg mener de fire som er i best form bør gå stafetten. Og hvem det er, vet vi jo ikke før under VM. Derfor blir det bare dumt hvis jeg allerede nå skal begynne å argumentere for om jeg skal gå eller ikke gå, sier Jacobsen – som vil kunne være aktuell i begge stilarter.

- Lagsprinten går dagen før den tradisjonelle stafetten. Blir det vanskelig å gå begge?

- Det er ikke noe problem å gå løp to dager på rad hvis man er i form, i hvert fall ikke for meg. Jeg synes ikke man skal være utelukket fra stafetten selv om man går lagsprinten, sier jenta som smått sensasjonelt tok VM-gull i sprint i Sapporo som 20-åring i 2007.

Går for seier
Allerede lørdag får Astrid Uhrenholdt Jacobsen en ny mulighet til å vise landslagstrener Egil Kristiansen at hun også er bedre på distanserenn enn hun har fått vist til nå vinter.

10 km klassisk fellesstart står på programmet i Val di Fiemme, den sjuende av åtte etapper i Tour de Ski. Heming-jenta kan fort blande seg inn i kampen om pallen.

- Jeg kommer nok ikke til å mase om bonussekunder underveis. Jeg vil nok heller prøve å vinne etappen. Det vil si at jeg må bli med når noen skrur opp farten i feltet, noe jeg tror Justyna Kowalczyk, Petra Majdic og Aino Kaisa Saarinen vil gjøre. Så får vi se hvor lenge det holder. Kanskje sprekker jeg, men man må prøve å gå for seieren, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere