Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir bedre enn Solskjær

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Sist oppdatert:
Men selv er supertalentet Torgeir Børven mer opptatt av Dimitar Berbatov og et solid lønnshopp.

STABÆK-ODD 0-3

FORNEBU (Nettavisen): Det er seks år siden Stabæk røk med tre mål hjemme i Tippeligaen.

Men allerede etter 36 sekunder søndag skjønte man at bæringene kom til å få trøbbel. Da banket Simen Brenne inn 1-0 i Jon Knudsens hjørne. 22 minutter senere økte så Brenne ledelsen for Odd, med et nytt velplassert skudd, før 18 år gamle Torgeir Børven satte punktum med sin 3-0-scoring kvarteret før slutt.

Og selv om Brenne og et uhyre solid forsvarsspill skal ha mesteparten av æren for Odds solide seier i Telenor Arena, så var det Børven som stjal mye av oppmerksomheten etterpå.

Kanskje ikke så rart.

Før Peter Kovacs forlot Odd, rett før overgangsvinduet stengte 1. september, hadde 18-åringen aldri startet en kamp for Odd.

- Norges største talent
Etterpå har han startet to på rad, scoret i begge kampene og fått med seg to kjappe seirer.

- Han blir bedre enn Solskjær, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo da Nettavisen spør om Børvens potensial.

- Selv om vi er blakke, så trengte vi egentlig ikke pengene vi fikk for å selge Peter Kovacs. Men vi i sportslig ledelse fikk bestemme, og for å få ut Torgeirs potensial så må han få spille. Derfor solgte vi Kovacs, legger han til.

Og selv om et samlet Norge har hyllet Marcus Pedersen, Moa og Erik Huseklepp denne sesongen, så er ikke Fagermo i tvil om at han sitter på ordentlig gull. 18-åringen står nå med 14 mål for Odd 2 i 2. divisjon og tre mål i Tippeligaen.

- Jeg er litt stor i kjeften med Solskjær-sammenligningen, men han får spille fast hos oss videre, og han er det største spisstalentet i Tippeligaen. Jeg har heller ikke sett en like god 18-åring. For å sammenligne. Marcus Pedersen har kraft. Torgeir har touch og smartness, sier Fagermo.

- Hver gang han får ballen i en ok situasjon, så forventer jeg egentlig at det blir farlig. Jeg blir i alle fall skuffet når det ikke blir det, fortsetter han.

Ny kontrakt
Fagermo gliste ikke bare på grunn av seieren mot Stabæk, heller. Han gliste også fordi han vet at spisstalentet skriver under på en ny fireårskontrakt med Odd mandag.

- Ja, jeg gjør det, sier Børven til Nettavisen.

- Vi ble enige fredag, men ventet med å si noe for å unngå styr før denne kampen, legger han til.

- Og ja, det blir lønnshopp.

Han vil selvsagt ikke si noe om hvor mye mer han kommer til å tjene de neste fire årene i Odd, men pengene skal i alle fall investeres i leilighet.

- Så går de i alle fall til noe fornuftig.

- Han blir her i fire år eller til vi får så mye penger for ham at vi må selge, sier Fagermo.

- Kunne ikke blitt bedre
Likevel bør det kanskje presiseres. Det var ikke leiligheter eller lønnshopp Børven selv tenkte mest på søndag. Da han snakket med pressen hadde han nemlig hatt en perfekt dag.

Som begynte på bussen på vei til Bærum.

- Jeg er Manchester United-fan, og favorittspilleren har alltid vært Dimitar Berbatov. Så denne dagen kunne ikke blitt bedre, sier han – vel vitende om at Berbatov scoret alle tre målene da Manchester United slo Liverpool 3-2.

- Kan du bli bedre enn Solskjær, da?

- Jeg skal ikke dra det så langt, men jeg har faktisk akkurat lest biografien hans. For å studere ham litt. Men det er kjekt å vite at Dag-Eilev har tillit til meg. Det er viktig å vite når man havner nede i noen bølgedaler.

Tvunget til Skien
Historien om Børven er imidlertid av det spesielle slaget. Som unggutt søkte han seg inn på toppidrettsgymnaset i Bergen. Karakteren var gode, men han fikk avslag. Han hadde nemlig aldri spilt på kretslaget, og dermed røk sjansen. Også for Brann.

For å satse måtte nemlig han og en kamerat heller søke seg til Skien.

Det kan Odd være glade for i dag, og onsdag kan historien om unggutten få et nytt gullkantet kapittel. Da spiller han og Odd cupsemifinale borte mot Strømsgodset.

- Det hadde vært fantastisk å få spille en cupfinale, gliser han.

Vel vitende om at Odd knuste Strømsgodset hele 4-0 på bortebane da lagene møttes i serien tidligere i år.

Tapte fortjent
Hva så med Stabæk?

De burde scoret i løpet av kampen, men skapte lenge nesten ikke målsjanser før det stod 0-3 på resultattavla. Jan Jönsson startet med fire sentrale midtbanespiller på midtbanen, og bæringene presset dermed alt idéløst inn i midten i 1. omgang. Da det bedret seg utover i 2. omgang var det for sent, og dermed fikk Fagermo rett.

- Stabæk er ikke all verden, sa han før kampen. Hadde noen spurt, hadde han nok også gjentatt det etterpå.

For Stabæk var nemlig ikke all verden søndag.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!