*Nettavisen* Sport.

- Blir en fryd å ha ham med offensivt

Foto: AFP/Scanpix

Rafael Benitez er storfornøyd med sitt nye stopperkjøp.

22.08.09 19:08

Liverpool har slitt i de bakre rekker i starten av sesongen, og med skader på både Daniel Agger og Martin Skrtel, måtte rødtrøyene sette sin lit til unggutten Daniel Ayala i kampen mot Stoke.

18-åringen klarte seg helt fint i 4-0-seieren, men virket til tider litt nervøs i pasningsspillet. Derfor har Liverpool-manager Rafael Benitez valgt å hente inn den rutinerte grekeren, Sotirios Kyrgiakos.

Og det er ventet at den beinharde midtstopperen med det lange håret går rett inn i laget som møter Aston Villa mandag kveld. Benitez har i hvert fall stor tro på at grekeren vil levere varene.

- Han er en tøff forsvarsspiller, som er sterk og god i lufta. Han har også en stor tilstedeværelse på banen, og det er akkurat denne type spiller vi har vært på utkikk etter, sier han ifølge Sky Sports.

- Han kan score mål, og blir en fryd å ha med framover på corner og frispark. Han er også sterk defensivt, men vil nok trenge litt tid på å venne seg til tempoet i Premier League.

- Har fulgt spilleren lenge
Blant nordmenn er Kyrgiakos kanskje mest kjent for å ha scoret begge målene da Hellas spilte uavgjort 2–2 mot Norge i en EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal for et par år siden. Nå venter altså en karriere i en av Premier League største klubber for den langhårede grekeren. Han har tidligere prøvd seg for Glasgow Rangers i Skottland og Frankfurt i Tyskland.

- Vi kjente til spilleren da han spilte for Rangers, og vi har sett videoer av han da han spilte i Frankfurt, og kamper med landslaget. Speiderne våre hadde mye informasjon om spilleren, sier Benitez.

- Vi har snakket om det han har utrettet tidligere i karrieren, og det vi forventer av han nå. Det gikk bra. Han vet hva vi ønsker, og han er klar for å jobbe hardt for laget, forteller spanieren.

- Positivt for de yngre
Liverpool-manageren tror også at den rutinen 30-åringen har med seg fra en lang karriere, vil være til stor nytte for klubbens yngre spillere.

- Det er positivt. Jeg snakket med Daniel Ayala om denne overgangen. Når de unge spillerne ser noen med rutine og erfaring, så er det bra. De kan lære mye av dem, sier manageren.

- Dette gir også ungguttene mer tid på å utvikle seg. Det er bedre å spille noen kamper iblant for de som er yngre. Da har de ikke det samme presset på seg.

Liverpool møter Aston Villa til dyst på Anfield mandag kveld klokken 21.00.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.