RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir for ville

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Hønefoss ble kanskje litt for selvsikre mot Rosenborg.

ROSENBORG-HØNEFOSS 3-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg vartet opp med årets beste kamp på Lerkendal da de tok imot Hønefoss på Lerkendal.

Men selv om Hønefoss er langt nede på tabellen, har laget den siste tiden vist god form. Tre kamper på rad uten tap vitner om et lag som har knekt Tippeliga-koden.

Men mot Lerkendal så det ut til at Hønefoss-spillerne hadde glemt suksessfaktor nummer én: Defensiv organisering. Det tror i alle fall Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen.

- Det er aldri lett å spille mot Rosenborg på Lerkendal. Men i dag er jeg skuffet over hvordan vi opptrer defensivt. Vi er rett og slett ikke disiplinert nok, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

Han tror spillerne ble overmodige med tanke på den siste tids resultater, og ikke minst foran et fullsatt Lerkendal.

- I dag blir vi for ville. Vi burde ikke tro at vi er favoritter på Lerkendal.

- Blir løpt i senk
Og med ville spillere mener Gulbrandsen at spillerne ikke fulgte retningslinjene laget har blitt enige om og det som har gitt de gode resultatene i det siste.

- Vi la vel opp til en forsvarskamp, men vi løser oppgavene våre for dårlig. Vi skal være organiserte, og ligge tett og samtidig stenge rommene for Rosenborg, sier Gulbrandsen om lagets plan.

Men det ble aldri noen forsvarsmur for Rosenborg å bryte gjennom. Hønefoss-spillerne løp for det meste én og én, og Rosenborg fikk mye rom å spille i. På den måten bidro Hønefoss i aller høyeste grad til 16. mai-festen i Trondheim, men ikke på det viset de selv hadde håpet.

Gjestene ble løpt i senk av spillesugne RBK-ere, og da vertene for første gang i årets sesong scoret den regjerende seriemesteren to ganger før hvilen. Det var kroken på døra for Gulbrandsens poenghåp.

- Vi skal være organiserte og bare ligge i formasjon. Det koster ikke krefter og vi kan bare hvile i posisjonene våre. Vi skal ikke bli løpt i senk, sier en frustrert Gulbrandsen.

- Kunne kjempet om poeng
Likevel kunne det sett mye bedre ut for Hønefoss ved hvilen. Rett etter Mikael Dorsin hadde sendt RBK i føringen, fikk Madiou Konate en gigantmulighet til å utligne. Men alene med Daniel Örlund i Rosenborg-buret klarte ikke Konate å få ballen i nettet.

Dermed ble det motbakke hele veien for Hønefoss.

- Mål preger kamper, og hadde vi vært likt til hvilen kunne vi nok kjempet om poeng, sier Gulbrandsen.

I stedet for Hønefoss-mål, var det Mikael Lustig som doblet trøndernes ledelse. Steffen Iversen la på til 3-0 like etter hvilen. Det var nok til at lufta gikk ut av bortelaget. Likevel ble det ikke flere til hjemmelaget heller.

Nå venter Brann i neste seriekamp for Hønefoss. Det oppgjøret ser ut til å bli meget viktig for bunnkampen i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere