- Blir ikke tempokonge over natta

Lars Petter Nordhaug har ladet opp til Critérium International med Richie Porte.

23.03.12 10:40

Foran treningsoppholdet i Nice og Monaco, fikk Lars Petter Nordhaug beskjed om også å pakke med seg temposykkelen.

Det var etter oppfordring fra Sky-coach og tidligere tempomester, Bobby Julich.

Siden torsdag i forrige uke har nordmannen gjennomgått en rekke spesifikke treningsøkter med fokus på tempo, motbakker og forskjellige intervaller.

- Var det konkrete ting han tok tak i med tanke på temposykling?

- Jeg har jobbet litt med sittestilling, og har vel trent et par dager med temposykkelen. Jeg har ligget bak scooter og sett det på film i etterkant, men det er jo ikke slik at jeg blir tempokonge over natt. Håpet er at jeg skal utvikle meg på sikt, sier Nordhaug til procycling.no.

Til topps med Porte
Julich har seks andre ryttere i sin treningsgruppe. Blant dem er Chris Froome og Richie Porte. Ettersom Froome skulle hjem til Afrika, fikk 27-åringen låne den kenyafødte britens leilighet i Monaco.

Jevnaldrende Porte, som tok fjerdeplass under VM-tempoen på hjemmebane i 2010, har vært med på de fleste øktene.

- Vi har trent noen harde økter og pusha hverandre litt. Vi er fremdeles i fasen der vi bygger opp formen. Senere venter Baskerland rundt, så selve hardkjøret legges ned der. Før jeg kom hit hadde jeg en treningsblokk med mye langkjøring. Her nede har det blitt mer spesifikk trening, med fokus på blant annet tempo, motbakker og forskjellige intervaller.

Håper på fri rolle
Nordhaugs første hovedmål denne sesongen er Ardenner-klassikerne. Etter rittpause siden Algarve rundt i slutten av februar, er Nøtterøy-gutten litt usikker på hvor han står foran helgas Critérium International på Korsika.

Les også: Nordhaug i lære hos tempomester

I utgangspunktet er det ham og Thomas Löfkvist det britiske superlaget skal kjøre for.

- Jeg tror jeg får en ganske fri rolle til å kjøre for et resultat, forteller han.

- Jeg tror den harde dagen passer meg bra. Usikkerheten ligger selvsagt i at jeg ikke har kjørt ritt på over én måned, legger han til.

Endringer bør passe Nordhaug
Årets Critérium International er for øvrig endret i forhold til tidligere utgaver.

I fjor kjørte rytterne en lang fjelletappe lørdag, før en kort fellesstart og tempoetappe ventet søndag. I år kommer fjelletappen til slutt, med de tøffeste fjellene i starten av etappen - før det flater ut foran Col de l'Ospedale.

Det åpner jo opp for litt andre ryttertyper på podiet. Jens Voigt (RadioShack-Nissan) har vunnet rittet fem ganger tidligere, men vil slite med å sikre seg sin sjette triumf

Les også: Han stok bak Froomes forvandling

For Nordhaug kan endringene derimot slå positivt ut:

- Vi får se hvordan det ligger an etter de to etappene lørdag, men jeg skal ikke hente vann hele dagen. Jeg vet at jeg får sjansen, hvis jeg føler meg bra. Men det kan selvsagt også være andre ryttere som er i form, avslutter Nordhaug.

Også Vegard Stake Laengen og hans Team Type 1 skal kjøre Critérium International til helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.