*Nettavisen* Sport.

- Blir mer målfarlig i år

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Tromsø-trener Agnar Christensen er optimist, tross tap for kinesisk lag.

27.01.13 16:30

TROMSØ - SHANGHAI EAST ASIA 1-2:

Søndagens kamp i San Pedri del Pinatar i Spania endte med tap for Tromsø. Trener Agnar Christensen mener likevel han ser konturene av et mer farlig TIL-lag offensivt enn i fjor.

- Jeg føler at vi er veldig solid. Vi har fått flere alternativer fremover i banen, med kantene høyere i banen. Utgangspunktet for å score de målene vi trenger er bedre. Vi har scoret tre mål på to kamper her nede, og bare det bærer preg av at vi er litt mer målfarlig, tror jeg, sier Agnar Christensen til Nordlys.

I 2012 scoret ikke TIL en eneste gang under de tre treningskampene i La Manga. Motstanderne var dog det ukrainske storlaget Shakhtar Donetsk, russiske Anzji og svenske Kalmar.

Slo FCK
Nå har det vært rumenske Vaslui og Shanghai East Asia, som slo FC København 3-1 tidligere denne uka.

- Den viktigste endringene er at vi får Thomas Kind Bendiksen i en rolle han trives bedre i enn i fjor, og vi har spillere som bekler dette systemet bedre enn 4-4-2, som vi har spilt de siste sesongene, påpeker Tromsøs nye hovedtrener, og tilføyer:

- Vi har spillere sentralt som spiller på det de er gode til, og som skape ubalanse med rotasjonen dem i mellom.

Perlescoring
Remi Johansen utlignet etter 72 minutter, etter at Lu Wenjun hadde gitt Shanghai ledelsen i første omgang.

- Det var en bra scoring, etter veldig bra forarbeid av Saliou Ciss. Jeg er ekstra fornøyd med avslutningen, siden jeg øvde på akkurat den type skudd for to dager siden, sier Remi Johansen til Nordlys.

Klikk på bildet for å forstørre.

Shanghai avgjorde kampen bare to minutter etter TILs utligning. Wu Lei scoret fra nærmest død vinkel, en scoring Benny Lekström må ta på sin kappe.

Christensen er trygg på at TIL skal luke vekk de defensive feilene som førte til baklengsmålene.

- Det er to store forsvarsfeil som gjør at vi slipper inn to mål. Først slår Saliou Ciss en feilpasning som fører til gjennombrudd for dem. Den er vanskelig å forsvare seg mot. Den andre mener jeg bestemt Benny bør ta. Jeg kan ikke begripe at det går an å score fra den vinkelen. Og det er feil vi ikke skal gjøre igjen, sier TIL-treneren.

Les flere saker fra Nordlys her


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.