RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir nesten trist av kritikken

Foto: Lars Idar Waage/Rogalands Avis
Sist oppdatert:
Brede Hangeland liker dårlig å bli beskyldt for å stjele fra idrettslagene.

Brede Hangeland, Øyvind Svenning og Jørgen Tengesdal driver Actionball sammen, og skal i sommer arrangere fotballskoler for barn. Geir Meling, styreleder i Hangelands barndomsklubb, Vidar, har rettet krass kritikk mot trioen. Det liker Hangeland dårlig.

- Jeg synes det er litt historieløst og lite gjennomtenkt av Geir Meling. Jeg ble nesten trist av å lese det, sier Hangeland til Rogalands Avis.

- Har stilt opp
Meling hevder Actionball stjeler et konsept som idrettslagene har bygget opp, og utnytter dette kommersielt. Hangeland er ikke enig.

- Han må få lov til å mene det, men jeg mener han tar feil. Vårt mål er at de som deltar på fotballskolene ikke bare skal ha et sted å være, men at de skal lære noe. Vi ønsker å gi unge fotballspillere et tilbud de ikke får andre steder. Jeg er så vidt jeg vet den eneste fra Vidar som noensinne har spilt i Premier League. Kanskje jeg har noe å lære bort til unge spillere? spør Hangeland.

Han presiserer at Actionball ikke har til hensikt å ødelegge for klubbene.

- Det er ikke til å komme fra at vi er en kommersiell aktør som trenger penger for å få det til å gå rundt, men dette er jo ikke noe jeg blir rik av. Vi er tre stykker som vet litt om hva som skal til for å nå langt, og vi har lyst til å lære litt av dette videre. Dersom unge spillere lærer noe hos oss, får klubbene igjen for det. Jeg hadde for eksempel syntes det var veldig kjekt om det kom noen nye unge gutter fra Stavanger som fikk spille i Premier League om noen år, sier Hangeland.

- Stilt opp mest
Det som provoserer Hangeland mest, er imidlertid Melings påstand om at Actionball-gjengen burde gi noe tilbake til grasrota, i stedet for å forsøke å tjene penger på fotballskolen.

- Jeg har tenkt mye på dette. Jeg forlot Vidar i 2000, og har siden den gang gjort alt jeg kan for å profilere klubben min, og stille opp. Jeg kjenner for eksempel ingen på landslaget som har stilt opp så mye som meg for sine klubber, sier han til Rogalands Avis.

Økonomisk har også Vidar nytt godt av Hangelands framganger på fotballbanen.

- Min suksess har ført til at det har dryppet litt penger i kassen hos Vidar også.

Men selv om landslagskapteinen er skuffet over kritikken fra moderklubben, kommer han ikke til å slutte å profilere Vidar.

- Nei. Vidar er klubben min, og kommer alltid til å være det. Jeg tviler også på at Geir Melings kritikk er representativ for hva folk flest i Vidar mener. Når det er sagt, er det viktig for meg å få fram at jeg vet at Meling gjør en kjempejobb for klubben, men akkurat i denne saken mener jeg han har bommet, sier Hangeland.

- Stolte av Brede
Meling presiserer at dette ikke var ment som et personlig stikk til Hangeland.

- Vi er stolte av Brede, og han har gjort en utmerket jobb for Vidar. Det er det ingen som helst tvil om, sier styrelederen til Rogalands Avis.

Men han mener Hangeland, Svenning og Tengesdal må stå til ansvar for de valgene de tar.

- Det jeg sa var ment som en generell betraktning om de som driver Actionball. De er store gutter som driver et kommersielt firma, og må tåle dette. Vi som er de små klubbene må få lov til å si ifra når vi føler oss urettferdig behandlet, sier han.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis her!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere