RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

- Blir stående fast på førsterunden

Sist oppdatert:
Et tidlig uhell ødela mye for det norske laget på lagsprinten.

Den norske sprintduoen Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun Lie hadde ingen problemer med å ta seg til finale i lagsprinten mandag, men så var det også stopp.

De norske jentene var sjanseløse i selve finalen, og måtte se seg kraftig slått av det tyske gullaget bestående av Evi Sachenbacher-Stehle og Claudia Nystad.

Sverige sikret sølvmedaljen i rennet. Dermed fikk både Charlotte Kalla og Anna Haag sin andre medalje hver under OL i Vancouver. Russland tok bronsen.

Ble hindret
Tidlig på den første etappen ble Astrid Uhrenholdt hindret av et fall, og tapte noe tid på grunn av det. Ved første passering lå Norge bare som nummer sju, 7,9 sekunder bak ledende Sverige.

Dette førte også til at de norske jentene måtte jage teten gjennom resten av løpet.

- Jeg er veldig skuffet. Det er synd, og det er ikke min skyld, men jeg blir stående fast på første runden. Da er vi allerede langt bak. Veldig skuffende, for jeg tror vi kunne vært helt i medaljekampen, sier Astrid Jacobsen til NRK om situasjonen.

Kom aldri opp
Celine Brun Lie gikk en god annenetappe, og selv om hun ikke avanserte på resultatlisten var Norge litt nærmere teten etter at etappen var gjennomført, nærmere bestemt 5,9 sekunder bak.

Men selv om det på dette tidspunktet fortsatt var et lite håp om medalje, skulle det aldri i stedet bli en nedtur.

Avstanden opp til tetlagene ble stadig større, og ved siste målpassering gikk Celine Brun Lie inn hele 29,1 sekunder bak vinnerne.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere