RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix/Twitter

- Blir tvunget til å bli i Lillestrøm

Sist oppdatert:
Bjørn Bergmann Sigurdarson med offentlig kritikk av LSK.

Lillestrøm-spiss Bjørn Bergmann Sigurdarson (21) er den heteste spilleren i Tippeligaen for øyeblikket.

Islendingen har vært strålende for kanarifuglene i sesongens første del, og kobles til utallige klubber i utlandet.

La ut twittermelding
Det har versert rykter om at han nærmer seg en overgang til Wolverhampton, og Ståle Solbakken var på plass for å se ham i siste hjemmekamp. Også Cardiff, samt Premier League-klubbene Everton og Reading er blitt koblet til 21-åringen, men ennå er ingenting klart.

Slik ser det også ut til å forbli, for torsdag ettermiddag la Sigurdarson ut følgende melding på sin twitterkonto:

- Har akkurat hatt et møte med styret. De tvinger meg til å bli værende. Mentalt ødelagt. Ønsker å dra, skriver Sigurdarson.

LSKs pressesjef Ole Kristian Bakkene sier følgende om LSK-spillerens utspill på Twitter:

- Vi har interne kjøreregler for sosiale medier, som tilsier at man skal ytre seg positivt på klubbens vegne og bruke sunn fornuft. Alt skal være posistiv når man ytrer seg på sosiale medier, og hvis det er misnøye, tar vi det internt, sier Bakkene til Nettavisen.

- Får konsekvenser
- Anthony Ujah fikk én kamps karanteneinternt for en lignende situasjon forrige sesong. Er det nærliggende å tro at Sigurdarson får samme straff?

- På generelt grunnlag kan jeg si følgende: Når man bryter interne regler, kan det få konsekvenser. Men det er intern prosess vi må prate sammen om, og dette er noe klubben må se på. Det er for tidlig å si hva som skjer, og vi må snakke sammen før vi vet noe mer, sier Bakkene.

Lokalavisen Romerikes Blad hevder å vite at det i dag har vært et møte mellom Bjørn Bergmann Sigurdarson, hans nederlandske agent Jerry de Koning og Torgeir Bjarmann.

Det er trolig her Sigurdarson har fått beskjed om at LSK ikke velger å selge ham riktig ennå.

Oppsiktsvekkende
Sigurdarsons twittermelding er oppsiktsvekkende, og alt tyder på at han nå blir tvunget av LSK til å vente på en overgang til større klubber. Islendingen nevner ikke LSK med navn, men det er etter all sannsynlighet egen klubb han nå går ut mot.

Assistenttrener Magnus Powell var ordknapp da Nettavisen fikk tak i ham på telefon.

- Dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier Powell til Nettavisen.

Kanarifansens talsmann Kenneth Kvebek ønsker foreløpig ikke å uttale seg om saken, og verken LSKs styremedlemmer, sportsdirektør Torgeir Bjarmann eller trener Magnus Haglund har besvart Nettavisens henvendelser. Sigurdarson selv har slått av telefonen.

Til LSK.no sier Bjarmann følgende om torsdagens begivenheter.

- Ja, vi hadde et møte hvor vi diskuterte litt hvordan sommeren og framtiden skulle være. Det var et møte hvor hans rådgiver, han selv og klubben var til stede. Vi pratet om hvordan klubben så på situasjonen, og hvordan hans rådgiver og han så på den. Det er ingen hemmelighet at det var en mulig overgang som ble diskutert, sier Bjarmann til LSK.no.

- På grunn av den sportslige situasjonen i klubben så ønsker vi selvsagt å beholde Björn så lenge som mulig, fortsetter han.

Er i Sverige
LSK-spillerne reiste onsdag ettermiddag sydover til svenske Falkenberg, hvor det er treningsleir fram til søndag. Sigurdarson har vært på ferie i Frankrike, og skal etter planen slutte seg til LSK-troppen i løpet av fredag ettermiddag eller kveld.

Sigurdarson kom til Lillestrøm i 2008, og har etablert seg som en av Tippeligaens beste spillere. Kontrakten hans går ut i 2014, men alt tyder på at noe kommer til å skje innen den tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere