*Nettavisen* Sport.

- Blitt litt bob-bob

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Ezinne Okparaebo innrømmer at tåskaden hemmer henne.

Ezinne Okparaebo innrømmet etter å ha blitt slått på 100 meteren i Florø at hun slet litt med en liten skade i den ene tåen.

– Det er snakk om en belastningsskade som jeg har slitt med en stund. Det gjør ikke så veldig vondt akkurat når jeg løper, men jeg merker det både på oppvarmingen og etterpå, sa Okparaebo til NTB etter å ha sesongåpnet med 11,59 i 1,2 sekundmeters medvind på Florø stadion lørdag.

Det var polske Marika Popowicz som vant løpet med 11,52. Hun var en meter foran det norske håpet i mål.

– Jeg synes dette var en helt grei start, verken mer eller mindre. Selvsagt kunne jeg ha ønsket å løpe litt fortere, men det ville jeg vel ha sagt uansett hvor fort det hadde gått her, smilte Okparaebo etter løpet.

– Jeg har ikke løpt så mye i det siste, så oppladningen til stevnet er blitt litt bob-bob. Dessuten var det veldig kaldt her, mente Okparaebo.

I gang
– Ja ja, nå er jeg i gang. Tiden i dette første skikkelige 100 meterløpet mitt i år var ikke all verden. Jeg har jo åpnet fortere før, men den vonde tåen min får ta litt av skylden for dette, sa Ezinne Okparaebo, som har 11,10 som personlig- og norsk rekord på 100 meteren.

– Jeg har ikke så lyst til å snakke så mye om tåen min. Jeg har heller ikke lyst til å si at jeg er skadet, men det er helt klart at tåen er en liten begrensning i forhold til å løpe, innrømmet hun.

Det er snakk om en belastningsskade, og dersom hun skal bli helt bra, må hun kutte ut løpingen i en periode. Det virket ikke på henne som hun var innstilt på det nå, i alle fall ikke etter stevnet i Florø.

– Nei, nå ser jeg fram til Bislett Games, og deretter lag-EM. Det kan bli aktuelt å ta en ukes pause etter EM i Gateshead om 14 dager, sa hun til NTB.

Sesongbeste
– Jeg får forsøke å ta med meg det som er positivt fra dette stevnet, og det er jo årsbeste dette jeg har prestert. Det er da noe, flirte Okparaebo til journalistene på banen i Florø.

Hun har Moskvas-VM som sesongens store mål, og derfor passer tåskaden dårlig. Hun får behandlinger og holder skaden i sjakk på et vis, men helt bra blir hun altså ikke med mindre hun tar en liten pause fra både trening og løping.

– Jeg får se etter lag-EM og den pausen jeg skal ha da, men planen er å løpe Diamond League-stevnene både i Paris og London i juli, men først er det Bislett Games jeg konsentrerer meg om.

– Nå er jeg i alle fall skikkelig i gang med sesongen, og jeg er optimist og har tro på at det kan gå mye fortere på Bislett. Der blir det varmere og mer trykk, og dessuten har jeg nå et løp med skikkelig toppfart i kroppen. Det er lenge siden jeg sist løp på denne måten, sa Okparaebo til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag