RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- BMC er ikke det beste for Gilbert

Sist oppdatert:
Tidligere proffsyklist ber Philippe Gilbert ligge unna BMC.

Få har vunnet Tour de France-etapper med så stort mellomrom som Cédric Vasseur. Hans to etappeseirer kom i henholdsvis 1997 og 2007. I 1997 fikk han attpåtil fem dager i den gule ledertrøya.

Etter proffkarrieren har han blant annet vært rytternes representant, men har nå ingen formelle tilknytninger til sykkelsporten.

Det forhindrer ikke at han er en meget respektert personlighet som har meninger om sporten han elsker så dypt.

Ser ikke for seg Gilbert med Hushovd og Evans
Det har allerede vært en masse oppstyr rundt mulige komplikasjoner mellom Thor Hushovd og Cadel Evans i BMC. På toppen av dette går det en masse rykter om at Philippe Gilbert også kan være på vei til laget.

Det er et scenario Vasseur har vanskelig for å se for seg.

- Jeg klarer ikke å se verdenseneren dele rittplanen med en potensiell vinner av Tour de France eller Paris-Roubaix, forteller han ifølge cyclingnews.com.

- På grunn av den ekstreme suksessen han har hatt fortjener han et eksepsjonelt lag i de tre neste årene. Derfor er valget hans så viktig.

- Først må han ordne kontrakten
Det har vært en god del støy rundt Gilbert siden Tour de France. Selv hevder han å ha en opsjon på forlengelse av sin kontrakt med moderfirmaet til Omega Pharma, mens laget selv hevder at han har en gyldig kontrakt for 2012.

Vasseur mener nyvinningen Omega Pharma-Quick Step er et godt alternativ.

- Omega Pharma-Quick Step er et godt alternativ. Hva med en suksessfull allianse mellom (Tom) Boonen og Gilbert? Men før han begynner å tenke på fremtiden, må han ordne opp i kontraktsforholdene. Han må ordne opp for å kunne få mental firhet, slår Vasseur fast.

- Belgisk lag det beste
Vasseur er videre opptatt av at Gilbert tross alt er fra Belgia, og at å fortsette karrieren i hjemlandet er å foretrekke. På toppen av dette avsluttet han selv karrieren i Quick Step, og burde derfor kjenne godt til det aktuelle miljøet.

- Den beste tingen for han vil selvfølgelig være å sykle for et belgisk lag. Et 100 prosent belgisk lag vil gi han en suksessfull karrieren helt til slutten. Han er rytteren av året, og jeg vil si at han til og med er rytteren over det siste tiåret, avslutter Vasseur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere