RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bode Miller imponerte mest

Sist oppdatert:
Nettavisens alpinblogger, Håkon Bjercke, har sett litt bak resultatene i helgas verdenscupåpning i Sölden.

Aksel Lund Svindal imponerte, men hvem imponerte mest hvis man ser litt objektivt på verdenscuppremiéren? Bakoversveisen min kom da Bode Miller kjørte seg opp 12 plasser fra første til annen omgang i Sölden. For når man har omgangens nest beste tid etter to så store feil, er man god på ski!

Les også:Håkon Bjerckes tanker om sesongen

Men først til vår egen gullgutt: Aksel Lund Svindal er så definitivt en het potet hva gjelder årets sammenlagtittel i den alpine verdenscupen. Ikke bare viser han ”Tomba La Bomba”-takter (Alberto Tombas kallenavn etter at han tok dobbelt gull i Calgary 1988) i andre omgang som han vinner med nesten halvannet sekund foran 2. plass-innehaveren Ted Ligety, men han gjør det på en så grasiøs og teknisk taktfull måte. I tillegg har han meldt seg på i kampen om storslalåmcupen for andre år på rad - og det er heller ingen selvfølge.

Aksel Lund Svindal ER per nå verdens beste alpinist, men det er ikke sikkert det varer så lenge. For la oss se på de sterkeste konkurrentene i sammenlagtcupen og hvordan DE gjorde det på den østerrikske isbreen.

Benjamin Raich ble nummer 4., Bode Miller nummer 5. og Didier Cuche nummer 8. Sistnevnte har jeg vel allerede avskrevet når det gjelder sammenlagtittelen denne sesongen, og Raich vet vi kommer etter hvert, så hva nå med Bode Miller?

Håkon Bjercke
Håkon Bjercke

Etter en langt dårligere 1. omgang enn Svindal (0,76 bak nordmannen og nesten 2. sekunder bak ledende Ligety), kjører han en finaleomgang som er enda mer imponerende enn Aksel sin. Selvfølgelig er det vanskelig for oss seiersrusa nordmenn å legge merke til en amerikaner som ender på 5. plass når vårt eget håp vinner, men sett VHS-maskinen på REW og se igjen! Tiden hans i 2. omgang er 0,30 bak Aksel, men så du forskjellen på gjennomføringen? Aksels omgang var fra et alpinteknisk synspunkt nesten prikkfri. Og det ga også sitt utslag i seieren. Men Bode kjørte fortere - mye fortere. For etter 17. plass i 1. omgang, ga amerikaneren absolutt alt i finalen og kjørte fortere enn noen jeg har sett tidligere. Problemet når man gir så mye gass er at det som oftest går galt – og det gjorde det også for Miller til slutt. Først tverrstilte han skiene sine og la igjen en god porsjon tid i henget, så tok han en enda rettere linje for å tidskompensere og rotet helt ute i løssnøen før slettene. Likevel er han altså BARE 0,30 bak Aksels SUPERTID!?!

Hatten av for Bode Miller og se opp! Denne mannen er livsfarlig når han er revansjesugen og jeg er redd amerikaneren kan bli en større utfordring for Aksel enn det han var i fjor da han ”bare” ble nummer 4 i verdenscupen sammenlagt.

Nå kan vi nordmenn suge litt på karamellen Aksel har gitt oss i dette ene rennet frem til det hele intensiveres i Nord-Amerika i slutten av november. Så blir det spennende å se om ikke Herr Miller for alvor melder seg på i kampen om enkeltseire, cupseire og i sammenlagten denne sesongen. Etter åpningsrennet i Østerrike er jeg i hvert fall sikker på én ting - det er enda større hvis Aksel Lund Svindal presterer på nåværende nivå i år enn det var i fjor...

...for denne sesongen er Bode Miller i aller høyeste grad i form!

Håkon Bjercke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere