- Bør ikke diskutere meg nå

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- For nå handler det om å overleve, sier Martin Andresen.

17.08.09 09:46

VÅLERENGA-LILLESTRØM 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det nærmet seg fellesferien. Vålerenga hadde vunnet seks av sine åtte siste kamper. De lå på 4. plass. Det ble snakket om medalje.

Endelig, tenkte Vålerenga-fansen. Endelig har det blitt orden her. Endelig ser klubben ut til å oppfylle lovnadene sine. De skulle være en toppklubb. De var en toppklubb.

Men snaue to måneder senere er alt snudd på hodet igjen.

Etter søndagens tap mot Lillestrøm - og seks strake tap i serien - har Martin Andresens menn rast fra 4. til 9. plass på tabellen. Ingen snakker lenger om medalje.

Les også:
Frode Kippe: - Største jeg har opplevd

- Vi er ikke et topplag
Nå handler det kun om én ting:

- Nå handler det først og fremst om å overleve, innrømmer Martin Andresen på direkte spørsmål fra Nettavisen.

- Vi har sagt vi skal være i toppen, men forutsetningene er endret. Det er kanskje ikke så lett å ta innover seg for alle rundt oss, og de vil vel da gjerne henge eller skyte noen, men evaluere bør vi gjøre til slutt. Når vi er på trygg grunn. Da får vi se på om noen har gjort en for dårlig jobb eller om dette bare er tilfeldigheter.

- Jeg har ansvaret. Det er ingen tvil om det. Men nå er det ikke tidspunktet for å ta evalueringen på, fortsetter han.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Rammevilkårene er endret
Vålerenga gikk til sesongen med et ønske om å være et topplag, men det er ifølge Andresen ikke lenger mulig. Finanskrisen har rett og slett også tatt knekken også på det ønsket.

- Skulle vi være et topplag, måtte vi erstatte de skadene vi har pådratt oss med nye spillere. Det har vi ikke kunnet gjøre. Vi har måttet hente opp juniorer. Og selv om vi har fått fram mange spennende juniorer, så blir det for mye å spille med 4-5 av dem samtidig. Da kan man ikke være et topplag, sier han.

- Jeg skulle ønske at vi kunne gjort begge deler – drevet talentutvikling og vært et topplag, men nå har vi ikke midler til å være et topplag.

- Derfor handler det nå først og fremst om å overleve.

Vålerenga har fem poeng å gå på ned til Bodø/Glimt på direkte nedrykksplass. Så spørs det om ledelsen på Valle er enig med Andresen i at evalueringen først må skje etter sesongen, eller om det vil gå varmt for seg på Valle allerede kommende uke.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag