- Bør ikke spørre om B-prøve

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

BMC-eieren er nådeløs mot dopingtatte Thomas Frei.

27.04.10 15:08

- Thomas Frei har gjort en stor tabbe, sier medeier Andy Rihs til den sveitsiske avisen Le Matin.

- Doping har blitt en individuell greie. Men med de avanserte testene fra den sveitsiske olympiske komité, hadde han ingen sjanse til å slippe unna. I hans situasjon, hadde jeg ikke bedt om en analyse av B-prøven. Jeg hadde heller sagt beklager, fortsetter han.

Det så unektelig flott ut da BMC-laget på rekke og rad signerte Cadel Evans, George Hincapie og Alessandro Ballan foran årets sesong.

Svin på skogen
Like gøy var det ikke da både Ballan og Mauro Santambrogio ble inkludert i Lampre-etterforskningen, og Frei røk på en positiv EPO-test.

Les også: BMC-rytter dopingtatt

Kanskje har Rihs & Co. blitt straffet for en dårlig bakgrunnssjekk av rytterne, men i stedet for å dra inn årene, lover sveitseren at laget skal satse enda hardere foran neste sesong.

Vil bli ProTour-lag
Prokontinentallaget ønsker seg nemlig en plass i det gode selskap.

- Med et av de største budsjettene i feltet, trenger vi å oppnå Protour-status. Vi kommer ikke til å nøle med å fylle inn søknaden for å bli innlemmet der foran 2011-sesongen.

BMC Racing har også mottatt frikort inn til sommerens Tour de France, noe som kommer godt med foran søknaden. I tillegg var det neppe laget imot at Cadel Evans vant La Fleche Wallonne iført den ettertraktede verdensmestertrøya i forrige uke.

Norske Alexander Kristoff sykler også på laget til Rihs, BMC Racing Team.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: BMC Racing

Mest lest på Sport

Annonsebilag