*Nettavisen* Sport.

- Bør være plass til flere norske

Foto: (www.argon18.no)

Nytt norsk sykkellag tinger plass i Glava Tour of Norway.

06.03.12 11:43

Som procycling.no ved flere anledninger har omtalt, ser antallet norske UCI-registrerte lag ut til å eksplodere i 2012.

I 2011 var det fire lag med UCI-status, mens det i 2012 kan bli så mange som åtte.

Ett av disse er Argon 18-Unsaas Cycling. Laget har blant annet engasjert Knut Knudsen som rådgiver. Den tidligere Giro d’Italia-helten skal bidra med nettverksbygging, rådgivning og koordinering.

Trønderen vil garantert spille en viktig rolle for laget når de skal skaffe seg invitasjoner til sykkelritt, spesielt i Italia.

Laget er, i likhet med alle de andre norske lagene, ikke formelt tildelt lisens for 2012. Men ambisjonene om å stille på den internasjonale sykkelscenen er klare.

Fokus på norske ritt
Tom Pedersen fra NTG vil være trener for flere av rytterne, mens Espen Unsaas vil ha hovedansvaret som sportsdirektør for laget.

Laget vil ha fokus på Norgescupen, NM og norske UCI-ritt. Samtidig ønsker de å kjøre ritt i Europa og det kan også bli aktuelt å dra til Asia for å kjøre ritt.

Grunnet Knudsens tilknytning er det naturlig at Italia blir et land laget ønsker å konkurrere i.

- Vi ønsker å sykle både UCI- og amatørritt i Italia. Laget er ikke så kjent ennå, men Knut har et stort nettverk der nede. Generelt vet vi veldig lite om rittene nå, men Mallorca rundt er noe vi kunne tenke oss, sier Espen Unsaas til procycling.no.

Norske ritt blir selvsagt et hovedfokus for Argon 18, men deltakelse i Glava Tour of Norway kan bli vanskelig.

- Slik det ser ut nå har vi i hvert fall plass til tre, kanskje fire norske lag, klargjorde Anders Eia Linnestad i Glava Tour of Norway-arrangør Interspons.

- Billigere med norske, enn utenlandse lag
Unaas har sett uttalelsene fra arrangøren.

- Slik jeg forstår reglene må det være minst 16 lag på 2.1-nivå. Jeg skulle tro at arrangøren ønsker flere enn fire norske lag, det blir jo billigere enn å hente inn utenlandske. Men jeg ser jo at det er noen veletablerte lag fra før, så det kan bli vanskelig for oss som er nykommere.

Samtidig er Glava Tour of Norway et ritt på høyt nivå, og det blir enda tøffere i 2012. Det er Unaas også klar over.

- Det blir et tøft ritt. Seks av våre ryttere kjørte i år, men ikke alle fullførte.

Asker CK og NTG sentrale
De fleste av lagets ryttere kommer fra talentfabrikken Norges Toppidretts Gymnas (NTG). Skolen har blant annet hatt Mads Kaggestad og Thor Hushovd som tidligere elever.

Asker CK er også sentrale i oppbygningen av laget. Foruten motivasjonen med å kunne delta i Glava Touf of Norway er det sponsor-synlighet som er sentralt for laget.

I Norge er det nemlig sånn at man må ha UCI-lisens på laget for å kunne benytte en sponsor som lagnavn.

- Vi har vært i kulissene med flere lag før. Argon har hatt et tysk lag denne sesongen og ønsker å sponse et kontinentallag. Nå er det laget lagt ned, og vi i Unsaas Cycling har agenturet på Argon-sykler i Norge. Det er naturlig å satse på den måten med Tour of Norway og også Artic Tour of Norway som en fremtidig satsning.

Utøvernes ambisjoner er også sentrale.

- Mange av rytterne satser på heltid og ønsker å få bedre muligheter. Nå får de et helt annet apparat rundt seg som kan gi dem mer tilbake, avslutter Espen Unaas til procycling.no.

Rytterne, som er unge og ubeskrevne blad, har allerede vært på tre samlinger. Den nye sesongen sparkes virkelig i gang først i februar. Da samles hele laget på Mallorca for en skikkelig samling.

Her er stallen til Argon 18-Unaas Cycling:
Mats Andersson
Ola Elfmark
Sebastian Ferner
Elias Rød Husøy
Magnus Nordahl - ble nummer 82 sammenlagt i Norgescupen.
Alexander Perez
Jo Kogstad Ringheim - ble nummer 85 sammenlagt i Norgescupen.
Magnus Tønsager - nummer tolv på juniorrangeringen i 2011.
Kristoffer Wormsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.