RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Bør være VM-aktuell uansett

Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen er ikke mest opptatt av om Norge får tre eller fire plasser.

I både 2006 og 2009 benyttet Kurt Asle Arvesen seg av Vuelta a España som oppkjøring til sykkel-VM.

For fem år siden ble han beste nordmann på 13. plass i Salzburg, mens han gjorde nok en solid prestasjon med en 12. plass i den knallharde Mendrisio-løypa tre år senere.

I forbindelse med Tour de France-vrakingen, fikk Arvesen klare indikasjoner på at han ville kjøre det spanske etapperittet for Team Sky.

Laget offentliggjorde uttaket søndag, og nordmannen håper rittet igjen vil gi ham hardkjøret han trenger for å bygge en formtopp til slutten av september.

- Jeg er normalt sett i godt slag etter et treukersløp. Det fungerte i hvert fall godt for meg de to forrige gangene jeg deltok i Spania rundt. Mest av alt er jeg fokusert på å gjøre en god innsats for laget der nede, men jeg vet jo selvsagt hva som venter senere i sesongen, sier Arvesen til procycling.no.

Vil avslutte med vueltaen og VM
36-åringen er inne i sin siste sesong på sykkelsetet. Derfor betyr det mye å kjøre vueltaen for Team Sky.

Men eresfjordingen ønsker seg også til VM i København. Som procycling.no skrev mandag, vil den norske troppen mest sannsynlig bestå av fire ryttere.

Det vil gjøre det enklere for Sky-rytteren å komme med i troppen, etter at Alexander Kristoff ble vurdert som et bedre alternativ enn ham selv foran fjorårets VM i Geelong.

Arvesen er selv ikke spesielt opptatt av om det blir tre eller fire norske VM-plasser denne gangen.

- Jeg regner med at jeg er aktuell for VM-troppen, uansett. Jeg håper i hvert fall det.

- Styrker det dine sjanser at Norge ser ut til å få med fire ryttere?

- Det er fremdeles en mulighet for fire plasser, men det må først UCI (det internasjonale sykkelforbundet) finne ut av. Jeg regner likevel med at jeg er aktuell selv om vi bare skulle få tre plasser, svarer Arvesen.

- Tar ikke plassen fra noen
Igjen er han imidlertid klar for at han ikke vil stå i veien for andre ryttere, dersom det finnes ryttere som fortjener plassen mer enn han selv gjør.

- Resultatmessig er jeg ikke på høyde med Kristoff, men jeg håper likevel at jeg med min kjørestyrke kan gjøre en god jobb for Edvald og Thor.

- Jeg skal selvsagt ikke ta plassen til noen andre, dersom det finnes ryttere som er bedre skikket enn meg til den oppgaven, legger han til.

Vuelta a España sykles for øvrig mellom 20.8 og 11.9. Team Sky stiller med følgende lag:

Bradley Wiggins, Kurt Asle Arvesen, Dario Cioni, Chris Froome, Thomas Löfkvist, Morris Possoni, Ian Stannard, Chris Sutton og Xabier Zandio.

I vinduet under denne artikkelen oppfordrer vi leserne til å ta ut den norske VM-troppen - bestående av fire mann!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere