*Nettavisen* Sport.

- Bra Northug ikke er så god i klassisk

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Femdobbelt norsk, og Petter Northug, som ikke var til stede, fikk mye av æren.

25.01.09 16:02

Stakkars Mats Larsson. Svensken var den eneste ikke-nordmannen i den klassiske sprintfinalen i Otepää.

Han ble også tidlig gått fra av alle de fem nordmennene. Kanskje ble han forvirret av å gå mot fem mann i samme drakt. Mer sannsynlig er det likevel at han rett og slett var sjanseløs.

De norske løperne har lenge vært i en særklasse i klassisk sprint.

Enorm avslutning
Tor Arne Hetland ledet inn på oppløpet, men igjen viste Ola Vigen Hattestad hvem som er verdens beste sprinter. Han spurtet fra samtlige etter en rå avslutning. Dermed står han med fire seirer og en andreplass i år. Han er like god uavhengig av om det er klassisk eller fristil.

- Jeg må takke Petter Northug, og får være glad at han ikke har vært så god i klassisk i det siste, sier Vigen Hattestad til Nettavisen.

Grunnen er som følger. Petter Northug var ikke tilstede under de klassiske rennene i Otepää. Samtidig fungerte ikke Vigen Hattestads ski spesielt bra. Han prøvde seg med klister i prologen, men traff dårlig med det da det snødde tett under de minuttene han gikk. Han hadde et rubb-par også, men de var ikke skikkelig inngått.

Dermed fant smørerteamet frem et par med påskriften «Petter».

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg hadde nok aldri vunnet i dag med mine egne ski, så jeg får takke Petter. Hadde han vært her ville nok han ha brukt dem. Jeg ble fortalt at Frode Estil brukte dem tidligere også, sier han glisende.

Øystein Pettersen lå bak (i samme spor) Vigen Hattestad i spurten, og ble nummer to. Børre Næss tok 3. plassen, Hetland ble nummer fire, mens Eldar Rønning ble nummer fem.

- Prøver å ikke la meg stresse
1,1 sekund skilte de fem nordmennene. Og først da nordmennene hadde bremset opp og pustet litt ut så kom stakkars Mats Larsson i mål - 7,7 sekunder bak Vigen Hattestad.

- Hvor sikker var du på seier før oppløpet?

- Jeg har følt meg pigg i det siste, men sikker er jeg ikke. Jeg ble jo slått forrige helg. Men har jeg dagen matcher jeg de fleste.

- Hvordan er det å være Norges største gullhåp i VM?

- Jeg registrerer at omgivelsene begynner å få forventninger, men prøver å ikke la meg stresse av det. Jeg holder meg til de planene som er lagt, og vet jo at uansett hvordan det går frem til det så vil jeg være en av favorittene. Men dette er en marginal idrett. Mye kan skje. Og selv om VM-sprinten er det viktigste i sesongen, så er ikke sprintcupen sammenlagt langt bak på min liste. Det er også viktig å vite at uansett hva som skjer videre så vil jeg ha hatt en kjempesesong, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les også:Maiken (18) imponerte igjen

Suverene
Tidligere i år ble det tredobbelt norsk på den eneste klassiske sprinten som er gått tidligere i sesongen, og i fjor ble det også tredobbelt norsk i Otepää. De norske løperne er altså i en klasse for seg i nettopp klassisk sprint.

I VM gås sprinten i fristil, og sånn sett betød ikke søndagens renn mye. Lagsprinten i VM gås imidlertid i klassisk, og Vigen Hattestad er bankers. Søndag viste altså Øystein Pølsa Pettersen at han er nest best i klassisk sprint akkurat nå.

Så spørs det hvor mye det betyr når VM-laget skal tas ut.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag