- Bråket i Roma var planlagt

Romas kaptein Francesco Totti diskuterer med to supportere etter at byderbyet mot Lazio ble avbrutt.

Romas kaptein Francesco Totti diskuterer med to supportere etter at byderbyet mot Lazio ble avbrutt. Foto: (APF/Scanpix)

Den harde kjerne blant Lazio- og Roma-fansen skal ha samarbeidet om å starte bråket som gjorde at byderbyet mellom Roma og Lazio ble utsatt søndag.

Det påsto framtredende italienske politikere mandag, ifølge NTB-Reuters. Politiet opplyste samtidig at de har arrestert 13 supportere fra begge klubbene. Noen av dem er kjente bråkmakere som braket sammen med politiet i den italienske hovedstaden søndag kveld. 170 personer ble skadet i "slaget" som varte i over seks timer.

Noen av Italias politikere mener at voldsepisoden har sammenheng med statsminister Silvio Berlusconi kommenter dagen før hvor han sa at "revolusjonen vil blusse opp" på tribunene hvis regjeringen ikke hjelper italiensk fotball ut av gjeldskrisen. Til sammen har italienske klubber nesten 4,6 milliarder kroner i gjeld.

- Det synes for meg som at søndagens aksjon var ment å svartmale regjeringen. Det var planlagt for å legge press på de styrende organer før de gjør sin viktige beslutning, sa velferdsminister Roberto Maroni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag