- Bråket kan virke samlende

Arne Erlandsen tror ikke det interne bråket i Sveriges VM-tropp slår negativt ut. Snarere tvert om.Følg Sveriges skjebnekamp kl 21

15.06.06 09:30

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Arne Erlandsen har sommerferie fra jobben som IFK Göteborg-trener, og har tatt turen til Berlin hvor han skal gjeste TV 2s VM-studio. Torsdag kveld skal han se IFKs egen Niclas Alexandersson i aksjon mot Paraguay, en kamp Sverige bør vinne for å holde liv i VM-bråket.

Hvem spiller i dag? Sjekk her

- Slår Paraguay
Det tror Erlandsen svenskene klarer.

- Jeg tror de slår Paraguay, og det måtte de trolig ha gjort uansett om det hadde blitt seier mot Trinidad, sier Erlandsen til TV 2 Nettavisen. Han mener Lars Lagerbäcks mannskap har fått ufortjent mye pepper hjemme i Sverige etter den målløse åpningskampen mot Trinidad og Tobago.

- Det var et skuffende resultat, men de spilte ikke fårlig. Det er veldig svart/hvitt i svenske medier, og med seier over Paraguay er alt glemt. Det sier sitt når avisene stempler det som en fiasko etter å ha skapt sju-åtte klare målsjanser og spilt uavgjort i åpningskampen, mener han.

Bra å rense luften
Etter å ha blitt slaktet av avisene etter åpningen, har de negative overskriftene fortsatt med å dominere i de svenske avisene. Først var det kampanjen for å vrake Anders Svensson til fordel for Kim Källström. Så var det bråket mellom Olof Mellberg og Fredrik Ljungberg.

Erlandsen mener Källström-kampanjen er langt mer negativt enn kranglingen mellom de to Premier League-profilene.

- Krangelen mellom Ljungberg og Mellberg trenger ikke påvirke laget negativt. Det kan tvert imot være positivt at dette kommer opp og at luften renses og samholdet blir styrket.

- Men akkurat kampanjen om å bytte Svensson ut med Källström tror jeg ikke er særlig positiv. Det kan påvirke de involverte spillerne negativt.

WEB-TV:Se gratis VM-videoer

Kan nå kvarten
- Blir det vanskeligere å være landslagssjef når opinionen krever spillerbytte?

- Nei, slik er det å være landslagssjef. Dette hører med. Jeg tror ikke Lagerbäck lar seg påvirke av dette.

- Du tror på seier over Paraguay. Hvor langt kan Sverige nå?

- Jeg tror i hvert fall de når åttedelsfinalen. Og da har Sverige spillere som kan avgjøre jevne kamper. Det er vanskelig å si, men jeg tror ikke de når helt inn. Men en kvartfinale bør være innenfor rekkevidde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.