*Nettavisen* Sport.

- Brann er klubben i mitt hjerte

BLIR MED TIL KANARIØYENE: Roald Bruun-Hansen blir med Brann til Kanariøyene i januar. Det blir hans første dager som sportssjef i Brann. Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Toppfotballsjef Roald Bruun-Hanssen (44) er ansatt som ny sportsdirektør i Brann.

24.11.06 14:16

(iBergen.no) Det opplyste Sportsklubben Brann på en pressekonferanse som begynte klokka 13 fredag.

- Jeg har gått på Stadion siden 1972 og vært tilhenger av Brann så lenge jeg kan huske. Jeg har jobbet med fotball i 20 år, og nå skal jeg altså få lov til å jobbe for klubben i mitt hjerte, sa Bruun-Hanssen på pressekonferansen.

- Norsk fotball er i rivende utvikling, og Brann er definitivt en av de ledende klubbene. Å få jobbe med toppfotball i Brann er veldig spennende, fortsatte den nye sportsdirektøren, som la til at han gleder seg til å begynne i jobben.

Kjent i gangene
Man kan beskylde Brann for mye, men ikke for å ha vært spenstig i valg av Per Ove Ludvgigsens etterfølger som sportssjef.

Roald Bruun-Hanssen har hatt kontorer på Brann Stadion i en årrekke, og vil først og fremst bringe saksbehandlerens sikre formalia med seg inn i jobben. Hittil har det i hvert fall ikke vært noe ved Bruun-Hanssen som tilsier at dette er Branns forsøk på å bli agendasettende i norsk fotball.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no (MMS)

Kontrovers
Det nærmeste han noen gang har vært en kontrovers, var da han på TV 2 nylig hudflettet norske lags uskikk med å hente unge afrikanere til Norge i håp om å finne gull i form av en spiller som kan selges som John Obi Mikel.

Problemet med det er at Brann har en rekke unge gambiere gående på gress (les: folkehøyskole) som de håper skal ta steget opp i A-stallen allerede kommende sesong.

At han nå som sportsdirektør får det direkte ansvaret for disse og ansvaret for å bestemme om man skal hente flere, kan være et mulig konfliktområde.

Klubb og krets
Roald Bruun-Hanssen er et produkt av drabantbyklubben Åsanes satsing gjennom de siste 30 år. Han har vært en sentral mann i Bergen og Omegn Fotballkrets, som han ledet i en årrekke. Og Brann har i hvert fall satset lokalt nok. Mange mener at valget av Bruun-Hanssen er et signal om at satsingen på å få opp lokale spillere vil bli intensivert.

Det er ikke klart når Bruun-Hanssen kan begynne i jobben.

Les flere saker på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.