- Brann for lite i Europa

Foto: Scanpix

Visekaptein Erlend Hanstveit synes ikke åtte e-cupdeltakelser på ti år er nok.

29.08.07 10:52

(iBergen.no) Hanstveit er inne i sitt tiende år som Brann-spiller og er den av rødtrøyene som har lengst sammenhengende fartstid i klubben (Cato Guntveit er også inne i sitt tiende Brann-år).

Kvartfinale
På denne tiden har Brann deltatt i europacupen hele åtte ganger, men Hanstveit synes ikke dette er nok.

- Brann har spilt for lite i Europa. Vi ønsker selvsagt mer, sier Hanstveit til iBergen.no, og sikter mer til antall kamper enn antall deltakelser når han uttaler seg.

Etter å ha nådd kvartfinalen i cupvinnercupen, der de ble slått av Liverpool, har det ikke vært mye Brann-jubel i e-cupsammenheng. Brann har etter suksessen i 96/96-sesongen aldri kommet lenger enn første runde og som regel har eventyrene tatt slutt i en av kvalifiseringsrundene.

Rutine
Hanstveit tror ikke det er store forskjeller på Brann anno 2007 i forhold til tidligere år, men nevner at mer rutine i troppen kan komme godt med.

- Nå har vi en del rutinerte spillere som har vært med på høyt internasjonalt nivå og vet mer hva som venter. Jeg håper vi kan dra skikkelig nytte av det, sier Hanstveit.

Brann er ett hinder unna å kvalifisere seg for første ordinære runde av UEFA-cupen, og Hanstveit tror nøkkelen blir å tørre å spille sitt eget spill mot litauiske Suduva. Brann vant første kamp 2-1 på hjemmebane.

- Spiller vi på det vi kan skal mulighetene være gode. Vi har et godt lag og bør være i stand til å slå dem, sier Hanstveit, som ifølge Branns egne hjemmesier har spilt 14 europacupkamper for klubben.

- Ikke bli feige
En av Branns tungvektere Hassan El-Fakiri var på benken da Monaco tapte Champions League-finalen mot Porto i 2004. Med bred erfaring fra europeisk fotball mener han at det viktigste mot Suduva er ikke å bli feige.

- Selv om vi leder 2-1 og har litt å gå på må vi ikke satse på at det skal holde. Vi er et godt lag og er gode nok til å vinne mot dem både hjemme og borte. Det er viktig at vi ikke blir feige og at vi satser offensivt og spiller på det vi kan, slår El-Fakiri fast til iBergen.no.

Branns målsetting i europacupen denne sesongen er å nå gruppespillet. Kvalifiserer de seg for første ordinære runde kan de møte på en av Europas kanoner.

PS! Brann har aldri vunnet mot østeuropeiske lag i europacupen. Statistikken viser 0-3-4 på syv forsøk, mens hjemmekampene i motsatte oppgjør viser 4-1-2.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag