RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brann kan ta gull

Sist oppdatert:
Før sesongen var det ingen som nevnte Brann som medaljekandidat. Nå leder rødtrøyene Tippeligaen. Det kan de gjøre lenge, tror Nils Johan Semb.

Takket være en begredelig høstsesong, hvor både Martin Andresen og Bengt Sæternes var skadet, så falt Brann ut av medaljekampen i fjor.

Har overrasket Semb
På bakgrunn av det, og svake resultater i vinterens treningskamper, ble bergensklubben avskrevet i årets medaljekamp.

Etter ni serierunder troner imidlertid rødtrøyene øverst på tabellen. Noe som overrasker TV 2s ekspert Nils Johan Semb.

- Jeg er overrasket over at de leder, men ikke at de er med i toppen. Jeg visste at de hadde potensial til å være med blant de fire-fem beste, sier han til TV 2 Nettavisen.

Berømmer Brann-ledelsen
Semb tror at skadeproblemer og svakre resultater i vinter fikk mange til å undervurdere Branns styrke før sesongstart. Nå berømmer han Brann-ledelsen for måten de prioriterte å få sentrale spillere klare til første seriekamp.

- De har gjort de riktige tingene. De har tenkt at treningskamper og støy og bråk i vinter ikke betyr så mye før seriestart. I tillegg har de spilt seg bedre utover i sesongen, og da spesielt Martin, sier han.

- Bedre defensivt
Nå tror den tidligere landslagssjefen at Brann kan være med å slåss om gullet når det hele avgjøres i høst.

- Det kan de så absolutt. De har blitt bedre defensivt, noe som var ankepunktet mot dem i fjor. De har en bedre keeper, som kan være en matchvinner. Kristjan Örn Sigurdsson har gitt mer fart i forsvaret og de har fått en bra miks der bak. På midtbanen utfyller Martin Andresen og Helge Haugen hverandre. De har gode, og ulike, kanter i Charlie Miller og Petter Vaagan Moen. I tillegg har de brukbare innbyttere. Der de er mest sårbar er sentralt på midten, i hvert fall hvis Martin Andresen blir skadet, forklarer Semb.

Lar seg ikke lure
Fotballfeberen herjer i Bergen og når Brann er på topp, har byen mellom de syv fjell kett for å ta av. Semb tror ikke dagens brannmannskap lar seg lure og blir konger i egen by før pokalen står trygt i pokalskapet på Stadion.

- Jeg tror det er en myte de kommer til å slå beina under. Spillere som Martin Andresen, Bengt Sæternes og skottene går ikke i den fellen. Det som kan ødelegge for Brann er skader, sier TV 2-eksperten, som holder Brann som en av to gullfavoritter.

- Slik det er i dag så er Brann og Lillestrøm de store favorittene. Tabellen lyger ikke. Det spørs om Rosenborg klarer å heve seg, men Lillestrøm og Brann har vært jevnere i prestasjonene sine.

Se alle Branns mål denne sesongen i videovinduet øverst på siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere