- Brann kunne ikke reglene

- Den eneste årsaken til at dette skar seg, er at Brann ikke kjente reglene, sier leder av Ankeutvalget, Arne Nyhaug.

Mandag ble det kjent at Ankeutvalget har forkastet Branns anke, og Lillestrøm får dermed beholde sine tre poeng etter seieren mot Brann.

- Episoden på sidelinjen viser at Brann var klar over at noe ikke stemte, de hadde jo fått lov til å gjøre slike bytter i en tidligere kamp mot Sogndal. Det Brann burde gjort, var å låse inn dommeren og varslet protest. Men vi har det fra alle fire dommerne at Brann ikke meldte fra om noen protest. Derfor er den eneste grunnen til at dette skar seg, at Brann ikke kjente reglene, sier Nyhaug til TV 2 Nettavisen.

- Feil

Ankeutvalget har ikke gått med på Branns fortolkning av regelverket. Dermed har klagen blitt avvist nok en gang uten at selve innbyttene har blitt sett på.

- Det står klart at vi må se på om reglene er fulgt rundt fristene før vi kan realitetsbehandle saken. Det virker klart at det er gjort en feil i denne kampen, og det er mulig saken ville fått et annet utfall om det hadde blitt realitetsbehandlet. Men det vil ikke jeg spekulere i, sier Nyhaug.

Juristen sier at vedtaket var enstemmig blant de fem medlemmene (nestleder Ådne Hansen fra Molde meldte seg inhabil i saken).

- For meg som jurist vil jeg ikke si at dette var en vanskelig sak, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.