RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brann må bryte en forbannelse

Sist oppdatert:
- Skal et gull til Bergen bli mer enn bare utopiske forhåpninger, må Brann bryte en forbannelse: De tåler ikke favorittstempel, mener Davy Wathne.

Brann topper tabellen for første gang på seks år, og det er igjen store forventinger om edelt metall til Bergen. Men bergenserne har for lengst lært seg at forventninger ikke er det samnme som tro når en snakker om Brann.

- Det er de tre neste kampene mot Stabæk, Sandefjord og Tromsø som blir avgjørende for Brann. Kamper der Brann har hatt et favorittstempel har så lenge klubben har eksistert vist seg å være en forbannelse. Husk på at Brann i fjor rotet vekk åtte poeng mot nedrykkslagene Bodø/Glimt og Aalesund, mens de slo de slo de fleste topplagene. De takler ikke å være favoritter og vinne de kampene som skal vinnes, sier TV 2s Davy Wathne til iBergen.no.

- Nils Johan Semb sa etter at lampene var slukket i studio i går at Brann fort kunne ha 20 poeng til 17.mai. Men de kan veldig fort også ha 13 poeng, påpeker Davy.

OK start for Brann
Davy var en av dem som var svært skeptisk til Brann etter den grusomme sesongoppkjøringen. Men laget har motbevist det ekspertene mente skulle bli lagets verkende akilleshæl denne sesongen.

- Brann har ikke hatt kultur for å holde på ball, være kynisk, kontre og drepe kamper. Men det har vi sett i de første kampene denne sesongen. Det er en ny dimensjon. De slår gode hjemmelag borte og har en god organiserting og trygghet i alle ledd, sier Davy som likevel minner om at det er hårfine marginer og mye tilfeldighet som avgjør kampene.

- Premissene for hver kamp blir lagt av den forrige. Hadde Fredrikstad fått mål på de to første sjansene sine mot Brann, hadde vi kanskje tapt mot Lillestrøm og kanskje tapt mot Start. Da kan det godt være at Mons Ivar Mjelde hadde sittet i møter med Brannledelsen i dag.

- Har typene
Davy har gjennom sin fartstid møtt nok av Brannspillere med hevet hode og dyre polaroidbriller på Torgallmenningen etter en seier, eller typene som jakter på blondiner på Metro.

- Brann har hatt nok av spillere som lar seg rive med og har sporet av. Da går det i utforbakke. Som jeg sa i studio i går, så er det kanskje viktig for Brann at skottene ikke kan norsk og leser norske aviser, sier Davy som nå tror Brann har typer som kan takle suksessen på en edruelig måte.

- Brann har gått til alle kampene med innstillingen om at dette kan vi tape, nå er det et annet utgangspunkt enn klubben har hatt på 40 år. Men husk på at Brann aldri kan hente seg tre poeng - slik er ikke det i Brann sin verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere