- Brann snart ferdig med Umbro

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Fire måneder etter at Kappa ble ny draktleverandør, trener Brann fortsatt i Umbro-ustyr. Men nå er det snart slutt.

10.04.07 14:55

(iBergen.no) : 1. desember tok det italienske klesmerket over som utstyrsleverandør for Brann, og de superslanke nye draktene kom både i butikkene og på kroppen til spillerne. Men resten av utstyret lot vente på seg. Helt frem til dags dato har det vært vanlig å se Håkon Opdal, Bjørn Dahl og Martin Andresen i fjorårets Umbro-utstyr på trening og i alle andre situasjoner enn kamper.

Mangler reklametrykk
Men samme dag som Brann spiller sin første kamp i eliteserien 2007, lover merchandiseansvarlig Hans Lokøy at rødtrøyene omtrent fra nå av kun skal vise seg i årets Brann-mote.

– Mye av ustyret har vært forsinket, men mesteparten kom inn nå rett før påske. Så snart vi har fått reklametrykk på tøyet, blir det ikke mer Umbro-logoer å se på Brann-spillerne, sier Lokøy til iBergen.no.

Reservekolleksjon
Klubben i Idrettsveien fikk tidlig levert en reservekolleksjon, men har måttet supplere med gammelt utstyr. På Brann-treningen foran Start-kampen mandag i forrige uke var det derfor både rødhvite Umbro-skjorter og blåsvarte Kappa-drakter å se på spillerne.

– I hovedsak er det to årsaker til at dette har tatt tid. For det første var det forhold i kontrakten vår med Umbro som gjorde at vi kom sent i gang med Kappa-avtalen. For det andre er Brann-kolleksjonen helt unik, og en helt egen kolleksjon. Derfor var det ikke bare å finne frem noe rødt Kappa-tøy og klistre på en Brann-logo, sier Lokøy.

Første med Kappa
2007-sesongen blir første gang Brann ikler seg Kappa-drakter, og bergensklubben blir det første norske fotballaget som bruker dette merket. Foruten Umbro, som var leverandør i perioden 2002 til 2006, har Brann de siste årene brukt Adidas (1996-2001), Hummel (1992-1994) og Adidas (1987-1991).

Har du tips el. bilder til iBergen.no? Send mail, eller MMS "IB" til 1984

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag