*Nettavisen* Sport.

- Brann sterkere i år enn i fjor

Brann står bedre rustet enn i fjor og seiler opp som seriefavoritten. Slik skal de ta gullet.

13.03.08 08:26

(iBergen.no) Foran forrige sesong uttalte Brann at de hadde som mål å ta gull. Slik gikk det, for første gang siden 1963.

Før 2008-sesongen sparkes i gang er optimismen stor i Brann-leiren og trener Mons Ivar Mjelde har blant annet gitt en rangering av topplagene der han mener han har det beste laget. Kaptein Eirik Bakke er enig med treneren og får støtte av sportslig leder Roald Bruun-Hanssen.

Sterkere konkurrenter
Han mener også at Brann er sterkere nå enn på samme tidspunkt i fjor.

- Vi er sterkere nå enn på denne tiden i fjor. Det er ingen tvil om at noen av konkurrentene er sterkere også, men jeg tror på at vi skal klare å nå målet om å bli best i år også, sier Bruun-Hanssen til iBergen.no.

Branns sportslige leder mener årsaken til at de går til topps er følgende:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Bra trent
- Hele gruppen er bra trent, totalt sett har vi en sterkere stall. Eneste som er borte fra startelleveren i fjor er Martin (Andresen) og i øyeblikket er Tijan (Jaiteh) og Armann (Björnsson) neppe aktuelle før i april. Totalt sett er vi en sterkere gruppe enn i fjor, presiserer Bruun-Hanssen.

I fjor hadde Brann noen sterke personligheter og enkelte allianser ble dannet i spillergruppen. Det er langt fra noen hemmelighet at Martin Andresen og Mjelde ikke bydde hverandre til dans.

Marginer viktig
- I en prestasjonsrettet gruppe vil det alltid være spenninger. Vi er opptatt av at ting kan løses på forskjellige måter og finne den beste løsningen. Jeg føler ikke at det har vært noe problem med uro i gruppen. Det er viktig at folk mener noe og at folk er engasjert, sier Bruun-Hanssen.

Selv om forutsetningene for å lykkes kan virke bedre i år er Bruun-Hanssen klar over at de må ha marginene med seg.

- For å lykkes er vi avhengig av å ha marginer mer med oss enn mot oss. I noen av kampene i fjor hadde vi det. Det er tett i toppen av norsk fotball og spesielt i kamper mot lag som har vært i toppen mye blir marginer viktig. Vi må også huske på at andre lag nok også ønsker å hevde seg, sier Bruun-Hanssen og nevner Fredrikstad og Tromsø.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.