- Brann trener for mye

- Vi hadde vært enda bedre hvis vi hadde kuttet ned på sesongforberedelsene, mener Branns toppscorer Robbie Winters.

01.05.06 13:56

Winters er en mann for de store og seriøse anledningene. I flere av treningskampene i sesongoppkjøringen virket han slapp og uinspirert. Det ble spekulert voldsomt i om Winters var spissen Brann trengte denne sesongen.

Til seriepremieren ble han og satt ut av laget - for så å slå tilbake med tre mål på fire kamper. Brann har fått en glimrende start på sesongen, men med kortere forsesong kunne det sett enda bedre ut, mener Winters.

Blir mer pigg
- Forsesongen er altfor lang. Jeg tror vi ville vært et bedre lag dersom vi hadde kuttet ned på forsesongen. Før sesongen handler det om å komme i form. Når vi har så lang forberedelsestid mister du litt av piffen. For min del blir jeg enda mer giret når sesongen begynner hvis jeg ikke har spilt så mange treningskamper. Jeg blir mer pigg. Selv om vi har fått en god start tror jeg vi kunne ha vært enda bedre hvis vi hadde hatt kortere sesongoppkjøring, sier Winters.

I år begynte Brann sesongforberedelsene like etter nyttår. Selv om Winters kunne tenkt seg kortere sesongoppkjøring ser han nytten av å begynne forberedelsene tidlig.

- Foran denne sesongen har vi hatt mye problemer med skader. At spillere får tilstrekkelig tid til å komme seg er én fordel med å begynne forberedelsene tidlig. Likevel tror jeg at de spillerne som er friske ikke trenger like lang sesongoppkjøring, sier Winters.

Treneren bestemmer
Selv om Winters er klar på at oppladningen til sesongen er for lang, har han ikke forslag til hvor mye den skulle vært kortet ned. Han har heller ikke et klart svar på hvor mange flere poeng Brann kunne tatt med kortere sesongoppkjøring.

- Nøyaktig hvor lang sesongforberedelsene bør være vet jeg ikke. Det er også vanskelig å si noe om hvor mange flere poeng vi kunne tatt med kortere oppladning. Til syvende og sist er det treneren som bestemmer opplegget. Så jeg bare følger det, sier Winters.

Mons Ivar Mjelde ville ikke si så mye om utsagnet til Winters og var mer fokusert på å glede seg over tre poeng og gode prestasjoner mot Vålerenga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag