- Brann vil ha Semb Berge

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Et av Norges største talenter kan bytte klubb.

08.05.13 09:28

Rune Skarsfjord ser gjerne at Brann går «all inn» for Odds Fredrik Semb Berge (23) i stopperjakten, skriver Bergensavisen onsdag.

Brann har lenge sondert markedet etter en ny midtstopper i tilfelle Zsolt Korcsmár blir solgt i det kommende overgangsvinduet. Det meste tyder på at ungareren forsvinner til tyske Greuther Fürth for halvannen million kroner i sommer.

Med stadige skadeplager på Markus Jonsson og Simen Wangberg, og ferskinger som alternativ, er det ingen hemmelighet at Skarsfjord ønsker å forsterke forsvaret med en klassestopper.

Fredrik Semb Berge (23) er i øyeblikket kanskje Norges heteste forsvarer for kjøpesterke klubber.

– Hvis du har penger til det så, smiler Skarsfjord når BA lanserer ham som en mulig investering.

Molde fikk nei

For saken handler selvfølgelig utelukkende om økonomi.

– I tilfelle Zsolt drar, håper jeg vi har noe lurt å komme med, men det er selvfølgelig avhengig av hva vi har muligheter til, kommenterer Brann-treneren.

Tett opptil seriestart bare lo telemarkingene av et bud fra Molde på to millioner kroner. Odd håper nemlig å få i stand et lukrativt salg til utlandet etter sommerens EM-slutspill for U21-landslag, der Norge og Semb Berge deltar.

Etter det BA forstår må trolig Brann være villig til å bla opp minst fire-fem millioner bare for å sette seg til forhandlingsbordet.

Trond Mohn avgjør?

– Min prioritet nå er Odd. Jeg tenker ikke så veldig mye på noe annet. Jeg har et EM-sluttspill med U21 nå til sommeren der jeg har veldig lyst til å gjøre det bra, sier Fredrik Semb Berge til BA.

Branns mulighet kan ligge i at Odd sliter med økonomien. Klubben har budsjettert med spillersalg, og gikk nylig til det skritt å flytte ut av Skagerak Arena for å spare penger.

Brann har vært gjennom en hestekur de siste årene, og fått orden på økonomien. Med Trond Mohn på laget viste rødtrøyene muskler i vinterens overgangsvindu da Stéphane Badji ble hentet fra Sogndal for rundt seks millioner kroner.

Etter det BA erfarer var velgjøreren spesielt positiv siden pengene skulle inn på Sogndals konto. Mohn har sansen for måten sogningene driver, og har tidligere gitt dem 20 millioner. Det er ikke gitt at Mohn bidrar like mye til et nytt kjøp der Odd er motpart.

Denne saken er levert av BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.