RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brann vinner generalprøven

Brann og Lyn er klare for cupfinale på Ullevaal. Se høydepunktene fra semifinalene!

Sist oppdatert:
Søndag får vi en forsmak på cupfinalen, når Lyn gjester Brann i Bergen. Vi tror Brann opprettholder sin fine statistikk mot Oslo-laget. Les alt om serierunden.

Brann - Lyn
Brann Stadion, søndag kl.18
Vårt tips: 1-0

Onsdag kvalifiserte Brann seg for klubbens første cupfinale på fem år etter 120 harde minutter mot Stabæk. Torsdag ble det klart at Lyn står på motsatt banehalvdel på Ullevaal 7. november. Men allerede på søndag får vi en forsmak på den store finalen.

- Ja, det blir jo en slags prøve-cupfinale på søndag, gliser Brann-trener Mons Ivar Mjelde. Han har nettopp ledet en tilnærmet skadefri tropp gjennom formiddagsøkten på Fana stadion. Etterpå vil han snakke minst mulig om cupfinalen, og desto mer om søndagens oppgjør.

- I forhold til cupfinalen er det jo greit å vinne på søndag, slik at vi får et mentalt overtak. Men en cupfinale lever på mange måter sitt eget liv, og er veldig uforutsigbar.

- Men vi skal spille mange «cupfinaler» før den 7. november. Hver eneste kamp blir viktig for oss nå fremover, sier Mjelde. Han vet selvsagt at en plassering blant de fire beste og derigjennom spill i Royal League står på spill når Lyn kommer til Bergen.

- Lyn slipper inn veldig få mål, og er vanskelig å spille mot. Men vi klarte å slå dem i vår, og håper å gjøre det igjen. De spilte en grei kamp mot Lillestrøm i går, men jeg hadde jo håpet at det skulle bli ekstraomganger også i den kampen, slik at de fikk den samme belastningen som oss.

For det var flere av Brann-spillerne som måtte ta det rolig på fredagens trening, etter å ha vært gjennom 120 knalltøffe minutter på Nadderud. Bengt Sæternes deltok ikke på fellestreningen, mens Robbie Winters, Ragnvald Soma og Cato Guntveit ga seg underveis.

- Jeg regner med at alle skal bli klare til søndag. Dessuten er Christian Kalvenes friskmeldt og i veldig bra slag. Charlie Miller er på full fart tilbake, og Bengt Sæternes gjør store fremskritt hver dag. Det ser i det hele tatt veldig lyst ut, sier Mjelde.

Bergenslaget har ingen spillere ute med gule kort, men det er en viss usikkerhet rundt Raymond Kvisvik, som fortsatt venter på å bli pappa. Derimot er Jan Tore Ophaug nybakt far, og spilleklar søndag.

Hos gjestene fra Oslo soner Steven Lustü karantene for tre gule kort, mens Tomasz Sokolowski er tilbake etter karantene.

Tilsvarende kamp i fjor endte 4-1 til Brann, mens vårens oppgjør endte med 2-1 til bergenserne. Kampen dømmes av Espen Berntsen fra Vang.

Øvrige kamper:

Rosenborg - Sogndal
Lerkendal, lørdag kl. 16.
Vårt tips: 5-0

Rosenborgs Daniel Braaten soner karantene for gule kort. Ørjan Berg er ute med leddbåndsskade, og sparer seg til mesterligakamp mot Arsenal. Christer Basma trente torsdag, men har vondt i hælen og er svært tvilsom.

Sogndal har Marco Reda tilbake i troppen etter skade.

Tilsvarende kamp i fjor endte 3-1 til Rosenborg. I vår spilte lagene 3-3 på Fosshaugane. Øyvind Alapnes fra Finnsnes er dommer.

Fredrikstad - Bodø/Glimt
Fredrikstad stadion, søndag kl. 18.
Vårt tips: 2-0

Fredrikstad har alle tilgjengelig, minus Steinar Sørlie og Tor Trondsen som har vært ute lenge.

Hos Bodø/Glimt sliter Runar Berg, Stig Johansen og Trond Fredrik Ludvigsen med småskader, men blir etter all sannsynlighet kampklare.

I vår vant Fredrikstad 3-0 på Aspmyra. Hoveddommer er Roy Helge Olsen fra Våg

Molde - Odd Grenland
Molde stadion, søndag kl. 18.
Vårt tips: 1-1

Molde har Rob Friend ute med gule kort, og erstattes av Bernt Hulsker. Klubben har ingen nye folk på skadelisten.

Hos Odd Grenland er Alexander Aas tilbake etter karantene. Sebastian Henriksson er også klar for spill, mens keeper Erik Holtan fortsatt ute med skade.

Tilsvarende kamp i fjor endte med 1-0-seier til Odd. Vårens oppgjør endte 1-1 Kampen dømmes av Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Viking - Stabæk
Viking stadion, søndag kl. 18.
Vårt tips: 3-1

Bare Erik Fuglestad er uaktuell for Viking. Erik Nevland er aktuell fra start.

Stabæks Inge André Olsen er fortsatt ute med skade i vristen. Resten av troppen er disponibel.

Viking vant tilsvarende kamp i fjor 3-1, og slo Stabæk 1-0 også i vår. Hoveddommer er Jonny Ditlefsen fra Mo.

Lillestrøm - Ham-Kam
Åråsen stadion, søndag kl. 20.05.
Vårt tips: 1-1

Tom Kristoffersen så rødt mot Lyn i cupen torsdag og må stå over. Robert Koren soner karantene for gule kort. Frode Kippe brakk nesen og er usikker, men spiller trolig med beskyttelsesmaske.

Ham-Kam har Axel Smeets og Jan Michaelsen er tilbake etter karantene. Ellers ingen nye skadetilfeller.

LSK og Kamma var ikke i samme divisjon i fjor. I vår endte det 1-1 på Briskeby. Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand dømmer kampen.

Spilles mandag:

Vålerenga - Tromsø

Kilde karantener og skader: NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere