Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brekker staven hans i siste sving

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Denne mannen vil nødig tape for kompisen under helgens mini-tour i Kuusamo.

KUUSAMO (ANB): De er begge fra Vestlandet, de står begge utenfor landslaget men går for samme team, de trener tett sammen og går nesten like fort. Begge har for alvor vist at de kan spise kirsebær med de store langrennskanonene denne sesongen.

Neppe topplasseringer
Denne helga stiller Chris Jespersen (27) og Sjur Røthe (22) til start i verdenscupen igjen, men med atskillig lavere ambisjoner enn de hadde på Beitostølen og i verdenscupen i Gällivare sist helg.

- Det blir en litt annen helg denne gang. Sist var det favorittdistansen til begge to (15 km skøyting). Klassisk sprint har ingen av oss gått noe særlig før. Og 10-kilometeren i samme stilart er heller ingen favoritt. Det blir nok en liten jobb å gjøre på jaktstarten søndag, ja, sier Sjur Røthe til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) før helgens mini-tour i finske Kuusamo.

Tror ikke på mange poeng
Mini-touren starter med klassisk sprint fredag med 60 bonussekunder til vinneren og fortsetter med 10 kilometer individuell start på lørdag. Det hele avsluttes med 15 kilometer jaktstart i fri teknikk på søndag.

I delgrenene deles det ut 50 poeng til vinnerne (de 30 beste får poeng), mens vinneren av mini-touren får 200 poeng (også her får de 30 beste poeng).

- Jeg har ikke tenkt så mye på samlet plassering her, egentlig. Håper i utgangspunktet å ta noen verdenscuppoeng lørdag og prøve å ta igjen så mange som mulig søndag. Man må være litt realistisk. Det blir neppe veldig mange poeng denne helga, sier Jespersen, som var fattige 1,9 sekunder unna pallen i Gällivare under verdenscupåpningen sist helg.

- Brekker staven hans
Men likevel har gutta en liten intern konkurranse. De hevder nemlig at de er jevngode i begge stilarter, og frykter de kommer til å komme i mål omtrent samtidig.

- Da blir det vel et drabelig spurtoppgjør mellom dere to på søndag, da?

- Ja, det kan fort bli slik, sier Sjur Røthe.

- Da brekker jeg staven hans i siste sving. Det er den eneste sjansen jeg har til å ta ham i spurten, skyter Jespersen inn.

- Ikke søren om han skal få komme først i mål, fortsetter han, og utdyper:

- Vanligvis er Sjur bedre enn meg i svak oppoverbakke.

- Litt som Thor Hushovd, parerer Røthe med et smil.

- Ja, jeg er bedre når vi kommer i stor fart inn mot mål. Jeg har litt flere kilo å bære på jeg vet du, svarer Jespersen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere