- Brink-smell den ultimate fæle følelsen

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Petter Northug og Marit Bjørgen husker Jörgen Brinks VM-kollaps som den skjedde i går.

CAVALESE (NTB): Svensken ledet stafetten soleklart i 2003. Sverige skulle etter mange års venting endelig sikre seg tittelen.

Så sa det stopp hos Brink. Han fikk hjerteflimmer. Kroppen lystret ikke. Hodet gikk i stå. Bakfra kom flere løpere og tok ham igjen i god tid før stadion. Thomas Alsgaard spurtet hjem gullet til Norge.

- Det er TV-bilder som sendes om og om igjen. Det er jo på en måte et historisk øyeblikk. Jörgen var i veldig god form i det mesterskapet. Det interessante var jo at han tok bronse på femmila etter stafettkollapsen, sier Northug til NTB.

- Det er tøft å lede en VM-stafett og bli jaget på den måten. Det var nok flere faktorer som spilte inn den gangen. Sverige hadde flyt på de tre første etappene og fikk luke til Norge. Det er slikt som dessverre skjer i idrett, men det må være helt forferdelig å oppleve, den ultimate fæle følelsen for en langrennsløper.

Northug så løpet hjemme på TV. Han var bare en unggutt på 17 år da. Fredag går han ankeretappen for Norge. Det kan ende i det sjuende strake norske stafettgullet i VM.

Marit Bjørgen var del av den norske VM-troppen for ti år siden. Hun tok sitt første VM-gull i 2003. Hun husker stafettdramaet svært godt.

- Vi tenkte jo som så at det jo var et gull til Sverige. Jeg husker jo eksakt den bakken det skjedde i. Det må ha vært noe mer enn at han bli stiv. Jeg husker at han var ganske grønn i trynet da han kom i mål, sier Bjørgen til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag