RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bruk formspillerne!

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nils Johan Semb må selvsagt gi formspillerne Jan Gunnar Solli, Håvard Flo og Harald Martin Brattbakk fornyet tillit mot Luxemburg. De har hungeren som skal til for å score det nødvendige målet.

For det er ikke nødvendig å score mer enn ett mål mot Luxemburg. Da har Norge gjort jobben, og kan bare vente på resultatet mellom Bosnia og Danmark.

Luxemburg skal nemlig ikke være gode nok til å score mot Norge. Så enkelt er det.

Gode nok
For å vinne mot Luxemburg viste de hjemlige Tippeligaspillerne at de holder mer enn godt nok nivå til å løfte Norge. Utenlandsproffer ute av form bør rett og slett vike om en måned.

Så får heller Nils Johan Semb drille formasjonstrening på midtbanen, og timevis med avslutningstrening.

Manglet scoring
Det var veldig påfallende at det norske landslaget plutselig hadde en spiller som LUKTET målsjanser. Harald Martin Brattbakk hadde tre solide målsjanser som han skapte ved sin evne å være på rett sted til rett tid.

Plutselig så var det ikke norske angripere som bare sto og ventet på at ballen skulle falle ned i beina på dem. Brattbakk manglet bare prikken over i`en.

Håvard Flo var gedigen med sin fysikk og luftstyrke, og bør opplagt være et valg mot fysisk svakere Luxemburg.

Imponerende Solli
Jan Gunnar Solli kom inn i Kjetil Rekdal-rollen, og spilte som han aldri hadde gjort annet. Nå bør imidlertid Brede Paulsen Hangeland få den plassen mot Luxemburg. Men Solli bør så absolutt kunne få den ene indreløperrollen. Martin Andresen har kapret den andre for lang tid framover.

Henning Berg bør med sin enorme evne til å dirigere den bakre fireren, samt hans presise pasningsfot, spille stopper.

Ekstremt
For Norge må selvsagt spille ekstrem Drillo-fotball. Det var på langpasninger og gjenvinning som Norge skapte sjansene, både mot Skottland og nå mot Portugal. Det er det vi kan og har spillere til.

Alt annet blir bare lodne drømmerier.

Rett etter at Nils Johan Semb overtok som landslagssjef fikk han pepper for at han sa at Norge aldri kan spille som Brasil. De siste årenes lefling med ”mer spill” viser at han hadde helt rett.

Veien er mer ekstrem fotball. Det nytter ikke å bare være ”litt gravid”!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere