RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Brutal løype

Sist oppdatert:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble pinne stiv i den siste bakken før mål. Det kostet henne seieren.

KUUSAMO (Nettavisen):

- Jeg hadde ikke en mulighet mot Petra Majdic. Det var den sterkeste som vant i dag. Petra er en verdig vinner, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen (20) til Nettavisen.

Sprint-verdensmesteren fra Sapporo viste styrke i samtlige heat. I finalen lå hun og knivet med den slovenske jenta hele veien. Astrid var først inn i den siste bakken, men så tok kreftene slutt.

- Jeg ble så stiv og hadde ingenting å stille opp med, men jeg er svært fornøyd med resultatet.

- Dette er en brutal løype, spesielt er den siste bakken ekstrem. Det er der det hele avgjøres. Jeg måtte ta meg skikkelig sammen før finalen. Jeg var fryktelig sliten, sier hun.

LES:Gull-Astrid gjør som Dæhlie og Hanevold
LES:- Kan bli like god som Skari og Bjørgen

Spent
Dette var Oslo-jentas andre annenplass i verdenscupen på ett år. Før start fikk hun noen velvalgte ord av lagvenninne Vibeke Skofterud.

- Hun mente at det var ingen som ville takle den siste bakken bedre enn meg. Det stemte ganske godt, sier 20-åringen.

I morgen er det 10 kilometer klassisk. Astrid er spent på om dagens harde konkurranse vil få konsevenser for morgendagen.

- Det blir spennende å se hvordan formen er i morgen tidlig. Formen er bare sånn passe for tiden, så jeg kan se for meg at melkesyra vil komme tidlig.

LES:I skyggen av Johaug

Sjanseløs Bjørgen
Astrid har helt bevisst holdt igjen formen.

- Den skal være der til Tour de Ski. For at jeg skal være best mulig forberedt til den konkurransen, vil jeg stå over neste helgs verdenscuprenn i Davos og prioriterer heller mye trening. Kanskje går jeg norgescup for å få en gjennomkjøring. Det blir uhyre viktig å holde trykket oppe i de neste ukene.

Marit Bjørgen var suveren under den nasjonale sprintåpningen for to uker siden. I dag ble hun ble slått ut i semfinalen, og ble bare nest best i b-finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere