*Nettavisen* Sport.

- Brutal måte å straffe Petter på

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Verdens beste skiløper måtte stå skolerett, og kan komme til å bryte med landslaget.

14.05.10 09:11

Skikongen Petter Northug jr. skal ha kommet på kant med ledelsen på skilandslaget. Konflikten skal skyldes at Northug måtte stå skolerett for løpere og ledere etter å ha droppet en evalueringssamling.

Sykdom skal ha vært grunnen til at Northug ikke deltok, men rykter ville ha det til at skiløperen hadde blitt observert både på Mallorca og på rulleski i Trondheim. Men så dukket det opp en video av Northug som spilte kamp for Mosvika.

Måtte forklare seg
Det fikk landslagsledelsen til å reagere. Northug måtte innfinne seg umiddelbart i Oslo, og ble tvunget til å beklage fraværet foran løpere og ledere på landslaget.

Det er TV 2 som melder om konflikten , men Northug selv ønsker ikke å kommentere saken.

Likevel mener TV-kanalen å vite at Northug nå vurderer å trekke seg fra landslaget, etter å ha opplevd situasjonen som refs. Northug har ennå ikke skrevet under på kontrakten som gjør han til landslagsløper neste sesong.

I tillegg har det flere ganger i vinter vært spekulert i om Northug i framtiden kommer til å gå for et privat lag, utenfor landslaget.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik sier til kanalen at han forstår at Northug opplevde situasjonen som ubehagelig, men at skistjernen taklet det hele strålende.

- Nå har vi lagt saken bak oss, sier Djupvik til TV 2.

Johnsrud Sundby: - Ekkelt
Northugs landslagskollega Martin Johnsrud Sundby opplevde seansen som ubehagelig.

- Jeg ble rett og slett tatt på senga, jeg var ikke forberedt på dette – og burde sagt ifra. Jeg opplevde «forhøret» av Petter med 25 andre løpere til stede som ekkelt. Jeg vet med meg selv at jeg hadde følt meg lite komfortabel i den situasjonen, sier han til TV 2 Sporten.

- For meg var dette en rå og brutal måte å straffe Petter på. Jeg tror heller ikke noen andre av oss hadde fått denne behandlingen, sier Johnsrud Sundby til TV 2 .

- Jeg har liten sans for denne måten å behandle folk på, For å være ærlig så er dette lite gjennomtenkt av Åge Skinstad, sier Odd-Bjørn Hjelmeset, som ikke selv var til stede på møtet.

Northug: - Må gjøre alt rett
Northug selv vil ikke kommentere saken overfor TV 2. Til Langrenn.com forklarer han imidlertid treningsfraværet slik:

- For meg gjelder det å ta alle forholdsregler uansett årstid. Selv nå når det er «off season» må en gjøre alt rett. Jeg synes ikke det var riktig å dra til Oslo på samling når jeg ikke følte meg 100 prosent frisk. Da kunne det blitt verre, sier Northug, som prioriterer rolig skitrening i Meråker.

- Jeg trener på det jeg vil bli god på. Nå er det fortsatt skiføre flere steder i landet, og det benytter jeg meg av. Jeg prioriterer å være hjemme i Meråker for å gå på ski. Det kan man gjøre langt utover våren

Sundby og Hjelmeset støtter ikke Northugs fravær, men reagerer på reaksjonsformen.

Landslagsledelsens refs av Northug kommer bare kort tid etter at generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund gikk tungt ut i media og kritiserte Northugs deltakelse i en pokerturnering i Monaco.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.