RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

- Bryr meg ikke om gull

Sist oppdatert:
Det er andre ting som veier tyngre for Emil Hegle Svendsen.

BJØRVIKA (Nettavisen): Forrige sesong regnes ikke som en av Emil Hegle Svendsens beste. Dette til tross for at han endte på andreplass i verdenscupen sammenlagt og vant to gull og ett sølv i VM i Rupholding.

Selv er han komfortabel med at det stilles høye krav til ham. Det er nemlig ingen som stiller høyere krav enn ham selv.

- Resultatene i seg selv var ikke å ille i fjor, men hvis du ser på potensialet mitt som utøver, føler jeg at det er ganske mye bedre enn det jeg fikk vist i fjor. Resultatene taler for seg selv, men for meg er det ikke godt nok når jeg ikke presterer det jeg er god for, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

- Fourcade blir tøffest
For mannen som av de fleste regnes som en av verdens to beste skiskyttere, er det like spennende å konkurrere med seg selv som å konkurrere med de andre skiskytterne.

- Det er artig å gjøre det bra, men det artigste er å gjøre det så bra som du kan være. Det er sånn jeg tenker. Jeg bryr meg om å være så bra som jeg kan være.

Forrige sesong ble han slått av Martin Fourcade både i VM og i verdenscupen sammenlagt. Hegle Svendsen tror franskmannen blir den tøffeste konkurrenten i år også.

- Jeg tror Fourcade blir tøffest å slå i totalen i verdenscupen hvert fall. Ellers tror jeg det blir mange forskjellige som vil hevde seg i toppen. Det er vel oss to som er de største favorittene i totalen, men så kommer det alltids noen og melder seg på.

- Går for seier i «alt»
27-åringen mener han er sterk nok til å gå for topplasseringen både i VM og i verdenscupen totalt denne sesongen.

- Jeg tror jeg kan gjøre det bra i begge deler. Jeg går rett og slett for det. Det er ikke så mange som kan gå for begge deler, fordi de velger seg ut enkelte ting de ønsker å gjøre det bra på, men jeg går for alt.

Årets testresultater viser i alle fall at trønderen er i rute og vel så det. Han blir heller ikke overrasket dersom han får følge med en av lagkameratene på pallen.

- Ole (Einar Bjørndalen) har gjort en solid jobb og er bedre enn på mange år, det vet jeg. Jeg må absolutt se opp for han. Kanskje vi kan dra lasset sammen - jeg og han.

Bjørndalen nedprioriterer VM
Det bekreftes av Ole Einar Bjørndalen, som fikk store deler av forrige sesong ødelagt på grunn av ryggplager i oppkjøringen til sesongen.

- Jeg er i klart bedre form i fjor. Jeg har trent bra i sommer og høst, og i fjor var det mye tull og tøys med ryggproblematikken. Det var krevende. Jeg ble på etterskudd hele veien, så jeg klarte ikke å få til noen gode økter før i oktober, og det er veldig svekkende.

I motsetning til Hegle Svendsen, sier Bjørndalen rett ut at han kommer til å nedprioritere VM.

- Hvert renn er viktig. Målet mitt er å samle mest mulig poeng og gå gode renn. VM blir litt nedprioritert.

Bø: - Må være kynisk
Når det gjelder verdenscupvinneren fra 2010-2011, Tarjei Bø, er ikke han veldig optimistisk - ennå. Sykdom har ødelagt store deler av oppkjøringen.

- Du må være så ærlig med deg selv at når du har trøblet sånn som jeg har gjort, så kan ikke gape over for mye. Målet for sesongen var å prøve å vinne verdenscupen og gjøre det bra i VM. Nå må jeg kutte ut det første. Da hadde jeg gapet over for mye, og det hadde bare blitt krøll.

Han innrømmer at han sannsynligvis må se lagkameraten og rivalen stikke av i verdenscupen, uten at han får gjort noe med det.

- Jeg må være litt kynisk nå før jul - la Emil vinne verdenscupen, og så for jeg heller prøve å slå ham i VM.

Mesterskapet i tsjekkiske Nove Mesto starter 7. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere