*Nettavisen* Sport.

- Burde hatt ni

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

Ole Martin Årst er toppscorer i eliteserien med syv mål, men det mener storscoreren er feil.

08.06.10 10:42

START-VIKING 1-1 :

KRISTIANSAND (Nettavisen) - Det føles veldig godt å være toppscorer. Jeg burde egentlig hatt flere mål, siden to av scoringene mine har blitt feilaktig annullert. Jeg burde hatt ni, ler Årst i pressesonen etter mandagens kamp på Sør Arena.

Årst ble spilt fri av kometen Christer Kleiven etter snaue timen i kampen mellom Start og Viking, og alene med keeper gjorde den rutinerte spissen ingen feil, og satte ballen trygt til side for landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.

Fem med sju
- Det var utrolig godt med det målet. Forarbeidet til Kleiven var veldig godt, og jeg får en god førstetouch. Jarstein var på vei til det andre hjørnet, og da var målet åpent, forteller Ole Martin Årst til Nettavisen om scoringen som sendte ham opp på delt toppscorerplass i eliteserien sammen med fire andre spillere - Baye Djiby Fall (Molde), Mohammed Abedellaoue (VIF), Steffen Iversen(RBK) og Tor Hogne Aarøy (Aalesund).

- Hadde du trodd før sesongen at du skulle være toppscorer i eliteserien da sommerpausen kom?

- Jeg tenkte egentlig ikke så mye på det. Jeg scoret jevnt og trutt i treningskampene i vinter og derfor hele tiden vært trygg på at målene ville komme. Fokuset har heller aldri vært på antall mål, for med min skadehistorikk er det viktigere å glede seg over hver kamp man kan spille, forteller Årst, som mener han står i gjeld til klubben som aldri ga ham opp da skademarerittet var på sitt verste.

- Det er deilig å betale Start, og alle som har støttet meg i klubben, tilbake for tålmodigheten. Men jobben er langt fra gjort, jeg håper jeg har mange mange kamper igjen å spille, forteller han til Nettavisen.

Utvikler seg fortsatt
Skal han klare det må han unngå flere skader. Toppscoreren forteller at det har gått lang tid å komme tilbake til toppformen, og mener han utvikler seg selv i gammel fotballalder.

-Det er først nå i det siste at kroppen er 100 prosent. Det tar lenger tid å restituere seg når man er i min alder, så jeg har ikke fått trent så mye på fotball som jeg hadde ønsket. Men nå som kroppen fungerer har jeg helt klart en forhåpning om å fortsatt utvikle meg, selv i en alder av 36, sier en humrende Ole Martin Årst.

- Hvem blir toppscorer i eliteserien i år?

- Det er det mange som kan bli, vi får bare se hvem som ender opp med å bli det til slutt. Jeg har ikke fokus på det, jeg skal bare fortsette å jobbe hardt, avslutter en blid Årst.

Ikke overrasket
Start-trener Knut Tørum er ikke overrasket på Årsts vegne.

- Det kommer ikke som noen stor bombe at han er en av eliteseriens mestscorende. Han er en av dem som har holdt seg skadefri, og det er godt å se ham score, forteller Tørum.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag