RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Burde scoret 10 mål

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Det ble et fyrverkeri av en fotballkamp på Old Trafford lørdag.

MANCHESTER UNITED - HULL 4-3:

Uendelig mye har blitt skrevet og sagt om Cristiano Ronaldo de siste månedene. Overgangssagaen med Real Madrid dominerte mediebildet i hele sommer. Etter at det endelig ble klart at han kom til å bli i Manchester United, måtte han gjennomgå en operasjon og gikk glipp av seriestarten.

Nå er vingen imidlertid tilbake for fulle mugger. Onsdag scoret han begge målene da West Ham ble slått 2-0, og lørdag var han toneangivende da overraskelseslaget Hull ble slått på Old Trafford.

To ganger fant portugiseren nettmaskene før pause, det første allerede etter tre minutter. Mål av Michael Carrick og Nemanja Vidic, gjorde dagen komplett for rødtrøyene. Det hjalp dermed lite at Hull leverte hederlig innsats og scoret tre mål på forrige sesongs ligamestere.

United er dermed oppe på en tredjeplass i Premier League, med 21 poeng etter ti kamper. Hull, på sin side, falt ned til en foreløpig sjetteplass, ett poeng bak lørdagens motstander.

- Burde scoret 10
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var glad for å sikre tre nye poeng hjemme mot Hull, men den tyggeglade skotten inrømmet at han var frustrert over mange misbrukte sjanser.

- Jeg føler at dette ikke er bra nok. Vi burde scoret minst 10 mål, men holdt på å rote bort seieren på slutten. Cristiano Ronaldo burde ha scoret en fire-fem mål alene, og jeg er usikker på hvor mange sjanser Dimitar Berbatov skapte, sier skotten ifølge sportinglife.com.

Han klarte imildertid også å se noe positivt med lørdagens seier, og mente laget til tider spilte strålende angrepsfotball.

- Det eneste vi kan ta med oss fra denne kampen, i tillegg til seieren, er det at vi skaper utrolig mange sjanser foran mål, sier han.

Drømmestart for United
Det ble et fyrverkeri av en førsteomgang på Old Trafford og det skulle som nevnt ikke gå mange minuttene før hjemmefansen fikk noe å juble for. Cristiano Ronaldo stormet i angrep, men Hull fikk halvklarert. Dimitar Berbatov plukket imidlertid opp ballen og la den tilbake til portugiseren. Fra rundt 16 meter vendte han fint opp og klinket ballen i nettmaskene via stanga. United hadde fått en drømmestart på kampen.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Hull fikk frispark ute på høyresiden og Andy Dawson lempet ballen inn i feltet. I duell med United-forsvaret raget Daniel Cousin høyest og stusset ballen inn ved den borterste stolpen. Hull hadde slått tilbake på Old Trafford.

Stålende kontringsfotball
United svarte umiddelbart. Nemanja Vidic klarerte til Wayne Rooney, som slo videre til Berbatov. Bulgareren passet videre til Michael Carrick som kom på et nydelig løp. Midtbanesliteren fyrte av med venstrefoten og nok en gang gikk ballen i mål via stolpen. Et praktfullt angrep av United.

Og det skulle bli enda mer før pause. Nani slo en perfekt corner og inne i feltet kom Ronaldo flygende inn. I duell med gjestenes forsvar var han knusende overlegen og stanget ballen i buret. Hjemmelaget hadde dermed en komfortabel 3-1-ledelse til pause, mye takket være en Ronaldo i storform.

Ny spenning mot slutten
Etter hvilen fortsatte stormløpet mot gjestenes mål. I det 57. minutt slo Wayne Rooney en god corner. Ballen endte opp hos Nemanja Vidic, som på hel volley dunket ballen i mål. Til tross for at skuddet gikk rett på Hull-keeper Boaz Myhill, var det svært vanskelig å stoppe skuddet fra kloss hold.

Hull hadde imidlertid ikke gitt opp enda, og etter en merkelig situasjon reduserte de 20 minutter før full tid. Bernard Mendy fikk lempet ballen over en Edwin van der Sar på halvdistanse. Vidic klarerte på streken, men linjedommeren mente ballen hadde vært inne. 4-2 på Old Trafford.

I sluttminuttene ble det mer spennende enn United hadde ønsket. Rio Ferdinand lagde nemlig straffespark, etter at han rev Mendy overende inne feltet. Geovanni var sikker fra krittmerket og dermed var det bare ett mål som skilte lagene.

Hjemmelaget klarte likevel å holde unna de siste minuttene og kunne dermed juble for seier.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere