*Nettavisen* Sport.

- Burde vært sendt til Afrika igjen

Foto: Montasje Nettavisen

Arne Sandstø reagerer kraftig på Kim Ojos (24) oppførsel.

09.01.13 08:20

Den rutinerte topptreneren som nå er sjef i Sandefjord har naturligvis fått med seg bråket rundt Kim Ojo i Brann. Sandstø har null sympati med spilleren.

- Det som er trist opp i dette er at Brann har hentet ham fra de dype skoger og gjort ham til en stjerne i eliteserien. Brann var villige til å ta den risikoen som en del andre klubber ikke ville ta, for alle visste om Kim Ojo. Så er dette takken de får, sier en hoderystende Sandstø til BA.

Rosenborg var blant annet en av klubbene som ikke turte å gamble på ham.

- Send ham til Afrika
Bergenseren legger ingenting i mellom og mener Brann burde sendt nigerianeren på dør, hadde det ikke vært for at han er et salgsobjekt som klubben er helt avhengig av å innkassere på.

- Det jeg synes er utrolig synd, er at man som klubb er avhengig av slike spillere. Utrolig synd at man ikke er i posisjon til å "shippe" ham til Afrika igjen, når han er så utakknemlig som han er, uttaler Sandstø til BA.

Bergenseren viser til at historien har gjentatt seg. Ojo har tidligere gått til tilsynelatende uforståelige angrep på gamleklubben Nybergsund-Trysil og anklaget gamletrener Ola Brenden for å være rasist.

- I Nybergsund vet jeg at et knippe frivillige personer sto på mye for at ting skulle funke for ham. Skammelig at han nå kommer med lignende angrep på Brann, mener Sandstø.

Må håpe på salg
Det ubesvarte spørsmålet nå er hvordan Brann løser Ojo-bråket. Sandstø mener det bare finnes en utvei.

- De kan jo ikke gjøre annet enn å håpe han blir solgt. Inntil da må man prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Nøste opp i tankene han har og bli enig om en felles vei videre. Det er ikke noe mer man kan gjøre, sier Sandstø.

David Nielsen, BA-ekspert og Nest-Sotra-trener med spillerfortid blant annet i Brann er enig.

- Jeg synes det er fryktelig dårlig gjort av ham. Som fotballspiller må man lære seg å være lur med det man sier. Dette er ikke en dårlig sak for Brann, dette er bare dårlig for Kim Ojo. Brann opptrer ryddig og fint, og håndterer dette på helt rett måte, sier Nielsen til BA.

-Halverer verdien
Dansken er mest opptatt av at spissen nå vil bli stemplet som en uforutsigbar bråkemaker og dermed vil falle unødvendig i verdi.

- Det viktigste for Brann er at dette ikke går utover økonomien, men det gjør det jo. Kim Ojo blir mindre verdt etter dette. Litt synd at dette skal bli måten han får exiten på, om det ender slik. Eneste utvei er at Brann firer på kravene, sier Nielsen.

Han tror saken kan koste Brann millioner.

- Problemet er at han går fra å være verdt én million euro til 300 000 euro, og det er jo en katastrofe for Brann. Jeg tror Brann må statuere et eksempel i denne saken. Det vil koste dem tre-fem millioner kroner og er ene og alene Kim Ojos feil, sier Nielsen.

- Helt håpløst
Tore Johannessen er mangeårig håndballtrener i Tertnes og følger Brann fra utsiden. Også han er sjokkert over Ojos uttalelser til BA tirsdag.

- Jeg har aldri opplevd slike ting selv, men førsteinntrykket når du leser avisen blir jo helt håpløst. Greit at han har lyst å bli solgt og er misfornøyd med tilværelsen, men dette er vel slike ting som er lurt å ta internt og ikke gå ut med på den måten, sier Johannessen.

Også han har problem med å se hvordan Ojo kan fortsette på Stadion kommende sesong.

- De må vel ta en runde i klubben. Saken er sikkert spissformulert i avisene, men om det er en reell greie der han ikke har lyst å spille under lederne som er i Brann, så blir det vanskelig. Man er avhengig av gjensidig tillit, hvis ikke blir situasjonen helt håpløs, sier Johannessen til BA.

Les flere artikler fra BA her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.