RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Burde vært utvist

Sist oppdatert:
Frode Kippe scoret målet som tok LSK et skritt nærmere cupfinalen. Men etterpå var det helt andre ting folk pratet om.

ULLEVAAL (Nettavisen): LYN – LILLESTRØM 0-1: Det var en tøff kamp, kvartfinaleoppgjøret mellom Lyn og Lillestrøm. Et rødt, fem gule og et straffespark. I sentrum av begivenhetene, Lillestrøms målscorer, Frode Kippe. Med et rødt og seks gule i serien, samt et gult i cupen, ligger han dårlig an til å vinne årets fair play-pris.

- Han skulle vært utvist, fastslår Henning Berg kategorisk.

- Det var en soleklar straffe da han taklet Edu i førsteomgangen, dessuten skulle han hatt nok et gult da han tok Edu i andreomgangen.

Se høydepunkter fra kampen her:

187150

Forsvares av Nordlie
Lyn-treneren var ikke nådig i sin kritikk mot den landslagsaktuelle stopperen etter søndagens cupsorti, men fikk fort svar på tiltale. Ifølge Tom Nordlie er LSK-kapteinen ingen råtass, snarere er spilleren i ferd med å bli litt forfulgt.

- Var Kippe verre enn noen andre her i dag, spør Lillestrøm-treneren retorisk.

- Frode Kippe gjør sine feil, men han er en fair spiller, garanterer Nordlie.

Det er Kippe helt enig i.

- Jeg går aldri inn for å skade noen spillere.

- Jeg er nesten to meter høy, og hopper høyt, derfor kan det se voldsomt ut når jeg møter en spiller på 1,70, sier LSK-kapteinen.

Vil fortsette som før
Til tross for at han ligger an til å samle inn en hel kortstokk i løpet av sesongen, har hardtausen ingen ambisjoner om å forandre spillet sitt.

- Jeg vil fortsette å spille som jeg alltid har gjort. Velger jeg å gjøre noe annet, så mister jeg noe av spillet mitt.

Det er akkurat derfor Frode Kippe også har en så høy stjerne på Åråsen. Den 194 centimeter høye bauten med 90 kilo muskler på kroppen er et sant mareritt å gå i duell med, og på dødballer er han alltid farlig.

Mot Lyn fikk han endelig lønn for strevet:

Kjempetreff
Etter en drøy times spill, hvor Lyn hadde hatt sjansene, mens Lillestrøm hadde bommet på straffespark, gikk stopperen som alltid opp på en LSK-corner. Khaled Mouelhi slo inn på første stolpe, Christian Brink mistet for en gangs skyld markeringen, og Kippe kunne upresset heade enkelt i mål – sesongen første nettkjenning.

Se vinnermålet her:

187142

- Godt å få mål igjen, selv om jeg mener jeg scoret mot Aalesund også.

Det målet ble imidlertid stående som et selvmål i historiebøkene, men vinnermålet mot Lyn vil det aldri bli noen diskusjon om. Dermed fortsetter Lillestrøm-flyten, som etter Luxembourg-fadesen står med to seirer og 6-0 i målforskjell. I sine siste åtte kamper på norsk jord står LSK med seks seirer og to uavgjorte kamper, og 13-2 i målforskjell.

Ikke så altfor galt for et lag som ble dømt nord og ned etter tapet mot Käerjéng.

Burde Frode Kippe vært utvist? Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere