*Nettavisen* Sport.

- Burde vunnet 5-0!

Viking tok sin andre strake hjemmeseier under Tom Nordlie, men den fargerike treneren var likevel ikke helt fornøyd etter seieren over Tromsø. - Vi burde vunnet 5-0, sier han.

02.10.06 00:06

VIKING - TROMSØ 1-0: Viking valset over Tromsø, vant 1-0 og tok tre svært viktige poeng i nedrykkstriden.

Men Tom Nordlie - som umiddelbart etter ankomsten til Stavanger ble kalt «frelseren» - slapp ikke jubelen helt løst etter at seieren over Tromsø var i boks.

- Vi burde vunnet kampen 5-0, fastslår Nordlie overfor TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Les også:- Nordlie minner om Benny

- Var ikke nervøs
For i løpet av kampen måtte den tidligere Start-bossen konstatere straffemiss av Allan Gaarde, en heading som traff tverliggeren av Peter Abelsson og at flere andre Viking-spillere misbrukte flere store målsjanser.

- Først og fremst var det viktig at vi vant kampen, sier Nordlie.

Og fortsetter:

- Jeg er ikke bekymret over måten vi spiller på i denne kampen. Men vi må nok øve litt på å sette målsjansene, sier Nordlie, som før kampen hevdet at Viking skapte 22 målsjanser i 2-3-tapet mot Sandefjord forrige helg.

- Hvor stor påkjenning var det å se at Viking brente så mange målsjanser?

- Jeg så nok mer nervøs ut på sidelinjen enn jeg egentlig var. Vi vinner 1-0 i en kamp vi burde 5-0, poengterer Nordlie.

«Ijeh» ble frelseren
En småskadet Peter Ijeh scoret Vikings vinnermål i det 50. minutt. Scoringen var den tidligere FC København og Malmö-spissens femte i Tippeligaen for Viking. Han passerte dermed Toni Nhleko, som scoret fire mål for Viking før han ble solgt til Hammarby i sommer, på toppscorerlisten i klubben.

- Det er også svært gledelig at vi holder nullen for første gang på flere måneder. Bakover på banen holdt vi høy kvalitet, sier Nordlie.

Etter at han erstattet Tom Prahl i trenerstolen i Viking har han ledet Stavanger-klubben til 3-1-seier over medaljekandidat Stabæk og nå 1-0-seier over Tromsø på Viking Stadion.

Bortekampen mot Sandefjord forrige helg endte imidlertid med nederlag.

- Jeg mener vi har spilt to veldig gode kamper og en ok kamp, kommenterer Nordlie.

- Vi ble overkjørt så det holdt
Tromsøs assistenttrener Agnar Christensen oppsummer kampen slik:

- Vi ble overkjørt så det holdt i førsteomgang. Spesielt slet vi i midtbaneleddet. Viking slo oss i alt, både dueller og banespillet. Vi burde stått mer samlet, sier han til TV 2 Sporten.

Vikings assistenttrener Gary Goodchild var ikke bekymret for at blåtrøyene ikke skulle sikre seg vinnermålet, til tross for at flere store målsjanser ble misbrukt.

- Viking kjørte kampen hele veien. Men så lenge vi produserte målsjanser, var jeg ikke bekymret for at vi ikke skulle omsette sjansene i mål. Og det var helt fantastisk når scoringen kom. Etter så mange brente sjanser føltes det deilig å få scoringen, mener engelskmannen.

Fremdeles på nedrykksplass
Etter seieren over Tromsø ligger Viking fremdeles under nedrykkstreken med 23 poeng etter 22 serierunder. Molde ligger på kvalifiseringsplassen ett poeng foran.

- Men seieren til Viking gir dem nok en skikkelig stor porsjon selvtillit foran de gjenstående kampene, sier TV 2s fotballekspert Svein «Matta» Mathisen.

PS: Allan Gaarde har tatt tre straffespark for Viking denne sesongen. Dansken har bommet på to og scoret på ett.

Sjekk Vikings gjenstående kamper i Tippeligaen her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag