RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bystøl velkommen tilbake

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Lars er velkommen tilbake, sier Mika Kojonkoski.

LILLEHAMMER (ANB): Landslagstrener Mika Kojonkoski stenger ikke døra for Lars Bystøl, selv om olympiamesteren i hopp avla positiv dopingprøve på forsesongen.

- Lars er velkommen tilbake på landslaget, dersom han en gang i framtiden skulle bli sportslig kvalifisert for det, sier Kojonkoski til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Har prøvd å hjelpe
Han understreker imidlertid at et eventuelt comeback i bakken ikke er det viktigste for Bystøl å tenke på nå.

- Mye viktigere, ja helt avgjørende, er det at Lars blir i stand til å ta vare på livet sitt, sier sjefstreneren.

- Vi har prøvd å hjelpe ham flere ganger. Nå håper jeg inderlig at andre også vil gjøre det, sier finnen, som ikke vil fordømme vossingen etter dopingavsløringen.

Snarere tvert imot.

Viser forståelse
- Husk at Lars har klart det største en idrettsmann kan oppnå, nemlig å ta olympisk gull. Han har gjort enormt mye for norsk hoppsport. Jeg skjønner godt at en OL-vinner kan gå tom. Det meste av det som skjer etterpå blir en nedtur. Da kan det være vanskelig å finne gleden og meningen med livet. Det er nettopp det som først og fremst gjelder for Lars nå, sier Kojonkoski forståelsesfullt, og legger til:

- Jeg har stor respekt for Lars, både som person og utøver. Han har mange sterke sider.

Kan bli utestengt i to år
Den 30-årige vossingen testet positivt på cannabis under et norgescuprenn i Vikersund i slutten av november. Han har i ettertid innrømmet forholdet, men har samtidig påpekt at det ikke er snakk om et prestasjonsfremmende middel og at det ikke ble tatt i en konkurransesituasjon.

Likevel risikerer han to års utestengelse fra idretten etter at Antidoping Norge har anmeldt ham til domsutvalget i Norges Idrettsforbund. For selv om det ikke er prestasjonsfremmende, står middelet på dopinglista fordi det er helseskadelig og bidrar til å skade idrettens anseelse. (ANB)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere