- Cancellara er skummel

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

De færreste snakker om Fabian Cancellara foran fellesstarten. Det kan fort straffe seg.

25.09.11 09:32

KØBENHAVN (procycling.no): Seieren i E3-Harelbeke var gevinsten til Fabian Cancellara etter årets vårklassikere.

For en mann av Fabian Cancellaras kaliber, er ikke det mye å juble for. Men dersom du legger 2.-plass i Paris-Roubaix, Milano-Sanremo og 3.-plass i Flandern rundt, ser man fort at Leopard-Trek-rytteren ikke var langt unna god, gammel klasse.

30-åringen er dessuten rytteren som passes best på i disse rittene, noe også utsagnet hans etter Paris-Roubaix vitner om:

- Hvis jeg hadde stoppet for en kaffe, hadde de andre gjort det samme.

Passert av Martin
Foran søndagens fellesstart, er det ikke mange som snakker om den temposterke karen fra Bern.

Det kan skyldes klassikertørken, det kan skyldes hans anonyme hjelperolle under Tour de France – og det kan skyldes bronsemedaljen under onsdagens temporitt.

Cancellara har nemlig blitt vippet ned fra tempotronen av tyske Tony Martin denne sesongen. Heller ikke i Tour de France var han i nærheten av gammel klasse, da han ble nummer 8 på tempoetappen i Grenoble.

- Går når andre tenker spurt
Heldigvis har ikke alle glemt måten sveitseren vant den tredje etappen i 2007-versjonen av Tour de France eller triumfen under Milano-Sanremo året etter.

- Cancellara er en av dem som er i favorittsjiktet. Han er den typen som kan gå på slutten, mens andre tenker på spurten, sier Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Hvis vi hopper fire år tilbake i tid, husker du kanskje hvordan Cancellara overrumplet konkurrentene på oppløpet i Compiègne.

Utklassing i gult
Den gangen hadde den daværende CSC-rytteren på seg den gule ledertrøyen.

Innenfor den siste kilometeren tok han på egenhånd opp jakten på de fire utbryterne, dundret forbi dem og snøt de jagende sprinterne i hovedfeltet for det endelige oppgjøret før målstreken.

Se Cancellaras fantastiske solostunt her:

HTML EMBED

Året etter rykket han på flatene innenfor de siste to kilometerne av Milano-Sanremo. Dermed ble Thor Hushovd, Filippo Pozzato og Philippe Gilbert henvist til å spurte om restene.

Se Cancellara vinne Milano-Sanremo her:

HTML EMBED

Kvålsvoll: - Han er veldig skummel
Under søndagens fellesstart møter rytterne en bakke med fem prosents stigning opp til målstreken.

Lørdagens juniorritt i samme løype viste at det er mulig å komme seg av gårde i brudd og avlyse sprintfesten for spurterne.

- Jeg synes han er veldig skummel. Ikke minst dersom det går et brudd mot slutten. Han kan sannsynligvis lure seg med i et brudd. Det oppfordres til offensiv og fartsfylt kjøring. Det blir fort en del action mot slutten, og Cancellara er absolutt en av dem som må tas med blant favorittene, mener Kvålsvoll.

Stoler på egen form
procycling.no møtte sveitseren i etterkant av temporittet. Da var han naturlig nok ikke spesielt fornøyd med at han mistet VM-sølvet til Bradley Wiggins på grunn av en feilmanøvrering mot slutten av rittet.

- Hva tenker du nå om dine egne sjanser på søndag?

- Med den følelsen jeg hadde hjemme, så jeg fram til det. Jeg følte meg bra foran tempoøvelsen, og det er årsaken til at jeg er her.

- Når man ikke er 100 prosent en dag, må man bare glemme den og se videre mot neste konkurranse. Man mister ikke formen fra en dag til en annen. Jeg har trent veldig godt foran begge øvelsene, og faktisk trent mer enn jeg gjorde i fjor. Jeg tror ikke at jeg har gjort noe feil i oppkjøringen, men jeg fikk ikke ut alt under temporittet, fortalte han procycling.no.

Søndag får han nok en sjanse til å vise at VM-formen er innakt. Følg fellestarten LIVE på procycling.no fra 10.00 i dag!

Se procycling.nos VM-studio med Gino Van Oudenhove og Stian Remme:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.